MİT görevlisinin cenaze haberine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Murat Ağırel Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik’in avukatları müvekkillerinin tahliye edilmesi için verdikleri dilekçelere henüz yanıt alamadı. Tutuk incelemeleri ise geçtiğimiz günlerde İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan gazeteciler, koronavirüs salgını nedeniyle mağdur olduklarını vurgulayarak tahliyelerini talep etti. Tutukluluğa devam kararı veren hakim şüphelilerin atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu, delillerin tam olarak toplanmadığını ve şüphelilerin kaçma ihtimallerinin bulunduğunu öne sürdü.
Müvekkilinin tahliye edilmemesine tepki gösteren Murat Ağırel’in avukatlarından Gizay Dulkadir, “Dosya hiç incelenmemiş. Kaçma şüpheleri zaten yok. Müvekkilim ve diğer gazeteciler kendi ayaklarıyla adliyeye gittiler. Kararda bir de, ‘daha delil topluyoruz’ diyorlar. Bu insanlar zaten bir haber bir tweet için tutuklandı. Neyin delilini topluyorlar?” dedi.
Keser ve Çelik’in avukatlarından Özcan Kılıç’ta ise tutuk incelemesinin formaliteden yapıldığını öne sürerek şunları söyledi: “Başından beri 3 gazeteci savcılığa kendileri gitti. Kaçma gibi bir şey yok. Gerekçeyi kopyala yapıştır yaptıkları için ortada ciddi bir inceleme yok. Ciddiyetten yoksun, formalite bir şey yapılmış. Son yıllarda özellikle gazeteciler için formaliteden böyle kararlar alınıyor. Neden kimsenin haberi olmadı? Bir şeyi kaçırmaya çalışıyorlar sanki.”
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kendilerigitmistimahkemekacmasuphesivardedi1731219
TUSAŞ saldırısının ardından Kuzey Irak ve Suriye'de PKK hedefleri imha edildi! 2'si üst düzey 59 terörist etkisiz hale getirildi32 izlenme
İmamlık yapan ziraat mühendisi, Sağlık İşleri Daire Başkanı oldu!249 izlenme
Bakanlar yine Mercedes sevdasından kaçamadı22 izlenme
Türkiye'nin en borçlu ve borçsuz illeri belli oldu34 izlenme
AKP'ye turp ve şalgam darbesi: CHP'nin oyu Yozgat'ta tavan yaptı16 izlenme
Yoksul kesesinden şatafata milyarlar: Harcama 3 milyar liraya dayandı17 izlenme
Bakanlık Atatürk’ün emanet ettiği araziye AVM yapıyor!31 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ videosu yayınladı, sosyal medya yıkıldı !1211 izlenme