İstanbul'da bir saat içerisinde 8 deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden, AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından 7 sarsıntı daha yaşandı.
Sarsıntıların en küçüğü İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi açıklarında 3,4, en büyüğü ise yine Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde oldu.
Saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremden sonraki sarsıntılar ise sırasıyla saat 12.49'da 6,2, saat 12.51'de 5,9 ile 4,4, saat 13.01'de 4,8, 13.02'de ise 4,5 ile 4,9, 13.07'de ise 3,4 büyüklüğünde meydana geldi.
AFAD’dan yapılan açıklamada, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin” uyarısı yapılarak şunlar kaydedildi:
“Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin.”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır" şeklinde paylaşım yaptı.
Sözcü
Türkiye'nin en değerli arazisi! Merkez Bankası’nın Levent’teki milyarlık arsasında cami inşaatı başladı!226 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'ndan flaş açıklamalar!69 izlenme
Nagehan Alçı ile Fatih Altaylı kavgası büyüyor! Alçı'dan bomba sözler67 izlenme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek uyuşturucu operasyonları hakkında ilk kez konuştu13 izlenme
Adanalı emekli yurttaşlardan erken seçim talebi: "Ölmemek için çalışıyorum. Aç susuz yaşıyoruz, inşallah erken seçim olur"17 izlenme
Erdoğan'ın eski doktorundan flaş açıklama! Turhan Çömez iktidarın nasıl gideceğini açıkladı47 izlenme
İmamoğlu’ndan Hürriyet’e sert tepki: Ayıptır, yazıktır, günahtır! Utanın! Düzeltin kendinizi!179 izlenme
Çarpıcı tablo: Maaşlar 5 ayda ne kadar eridi?33 izlenme
Özlem Çerçioğlu, 2022'de AKP'ye geçen Nazilli Belediye Başkan'na böyle tepki göstermişti: "Hakkımı helal etmiyorum"
İmamoğlu gördükleri karşısında şaşırdı 'Beni o kadar gururlandırdınız ki buradan yürüyerek İstanbul’a bile gidebilirim'
Erdoğan'dan kulisleri rahatsız eden görevden alma: Yıllarca çalıştı emekliliğine iki ay kala görevden alındı!
AKP ve MHP'liler, yine bir kuruma akrabalarını doldurmuş