Home
23 Nisan 2025 ( 63 izlenme )
Reklamlar

İstanbul'da art arda deprem: AFAD'dan uyarı


İstanbul'un birçok ilçesinde hissedilen depremler oldu. Depremler uzunca süre salladı. AFAD depremin büyüklüğünü 6,2 olarak açıkladı. Bu depremin ardından bir deprem daha yaşandı. AFAD depremin ardından riskli binalara girilmemesi uyarısında bulundu.


İstanbul'da bir saat içerisinde 8 deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinden, AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremin ardından 7 sarsıntı daha yaşandı.

Sarsıntıların en küçüğü İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi açıklarında 3,4, en büyüğü ise yine Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde oldu.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Saat 12.19'daki 3,9 büyüklüğündeki depremden sonraki sarsıntılar ise sırasıyla saat 12.49'da 6,2, saat 12.51'de 5,9 ile 4,4, saat 13.01'de 4,8, 13.02'de ise 4,5 ile 4,9, 13.07'de ise 3,4 büyüklüğünde meydana geldi.

AFAD'DAN UYARI: ARAMAYIN SMS ATIN

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin” uyarısı yapılarak şunlar kaydedildi:

“Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır" şeklinde paylaşım yaptı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dikkat çeken oran! Türkiye’de karantinadaki yerleşimlerdeki her 3 kişiden biri Van’da! Yaşar Nuri Öztürk din tüccarını rezil ediyor ! İşte 7.6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı kâbus anı! Elbistan'dan yeni görüntüler ortaya çıktı SON DAKİKA: YSK'dan flaş karar! AKP'nin İstanbul'da oyların yeniden sayılması itirazı reddedildi!