CHP'li Hasan Mutlu'nun tutuklanması sonrası yapılan başkanvekilliği seçiminde büyük kavgalara sahne olan ve tekrarlanan oylamayla AKP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'yle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Mutlu'yla birlikte toplam 20 kişinin tutuklu bulunduğu 'yolsuzluk' soruşturması bu sabah saatlerinde genişletildi.
Yeni alınan müşteki, tanık ve etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri, teşhis işlemleri ve dijital delillerin incelenmesi sonucu aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 13 kişi için daha gözaltı kararı verildi.
Bu isimlerin 11'inin gözaltına alındığı öğrenildi.
Savcılığın açıklamasında şunlara yer verildi:
"Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülmekte olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile belediyede görevli kamu görevlileri ile bir kısım şahıslara yönelik, zimmet, irtikap, rüşvet vermek, rüşvet almak ve ihaleye fesat karıştırmak suçları açısından eylemleri bulunduğu soruşturma kapsamında yeni alınan müşteki, tanık ve etkin pişmanlık kapsamında ki şüpheli ifadeleri ile teşhis işlemleri ve bir kısım dijital deliller ile birlikte tespit edilen 13 şüpheli hakkında, 21/01/2026 tarihinde eşzamanlı olarak, yakalama ve gözaltı işlemi ile konut ve iş yerlerinde arama ve el koyma işlemlerinin icrasına ilişkin, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne talimat verilmiştir.
Yapılan çalışmalar neticesinde 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüphelinin yakalama işlemleri devam etmektedir."
NEFES
Evi yıkılan vatandaş 'Bu evden 20 oy çıkıyordu sana ! 10 yıl AKP'ye çalıştım, bunu nasıl yaparsın bana !'4771 izlenme
AKP'li Veysel Demirci'ye ihale üstüne ihale24 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanığın ifadesi ortaya çıktı74 izlenme
'Hayır' dediği için Kanal D'nin işten attığı İrfan Değirmenci, öğrencilik yıllarında bakın neler demişti !2845 izlenme
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir sokağa Atatürk'ün adı verilecek!40 izlenme
"Gazze'ye yardım edilmesi gerek" dedi, muhabir Filistinli birini misafir etmesi için iletişim bilgisi isteyince nasıl kıvıracağını bilemedi41 izlenme
Tecrübeli gazeteci Murat Yetkin'den canlı yayında dikkat çeken iddia! 'Beşli çete, CHP ve İYİ Parti ile görüşmek için sıraya girdi!'46 izlenme
AKP'li belediyeden İlim Yayma Cemiyeti’ne 186 bin 480 liralık mobilya!162 izlenme
Sedat Peker'in açıklamaları dünya basınında böyle yankı buldu
'Tebliğciler' bu kez Kadıköy'de ortaya çıktı, vatandaşlardan tepki geldi!
Soylu'dan gazetecilere karşı olay açıklama!
Ölümüne AKP'yi savunuyordu, ama bir vatandaş tek cümlede maskesini düşürünce kaçmak zorunda kaldı !