13 Kasım Pazar günü Taksim'i kana bulayan teröristlerin daha önceden hazırlık yaptığı öğrenildi. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre kamera kayıtlarının incelenmesi ve gözaltına alınanların ifadeleri sonucu Ahlam Albashir’in hain saldırı öncesi, Suriye’den birlikte geldiği erkek terörist ve örgüt üyesi bir kişinin kullandığı korsan taksi ile 3 gün Taksim’e gelerek İstiklal Caddesi’nde keşif yaptığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Albashir pazar günü de yine erkek teröristle birlikte aynı korsan taksiyle Taksim’e geldi. Albashir korsan taksiden tek başına inip, İstiklal Caddesi’ne yürüdü. Korsan taksi sürücüsü ve erkek terörist bölgeden uzaklaştı. Albashir bomba patladıktan sonra yoldan geçen bir taksiye binerek kaçtı. Örgüt üyeleriyle Esenler’de buluştu. Buradan da Küçükçekmece’deki hücre evine götürüldü.
BOMBA TNT
BOMBAYI GETİREN ARANIYOR
Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Ahlam Albashir, bombayı kahverengi bir çanta içinde cadde ortasındaki saksının altına bırakıyor. Dakikalar sonra da oturduğu yerden kalkıp bölgeden uzaklaşıyor. Bir süre bankta sahipsiz kalan çantadaki Bomba büyük bir gürültüyle patlıyor. Albashir’e bombayı teslim eden kişi ise aranıyor. Bombanın Suriye’den getirildiği öne sürüldü.
Osman Kavala: "AİHM kararını milletvekillerine göndereceğim"32 izlenme
Kanal İstanbul piyangosu Albayrak'a da vurmuş!53 izlenme
Kamu emekçileri 'Sefalet zammına' karşı sokağa çıktı: “Sefalet zammını kabul etmiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz”47 izlenme
AKP'nin oyları yüzde 30'un altına inebilir!29 izlenme
Özelleştirmelerden sonra son durum: Şeker fabrikasında kömür satıyorlar!208 izlenme
1 şirket 3 personel 17.2 milyon liralık harcama24 izlenme
Kadının sözleri sokak röportajına damga vurdu: "Ne kadar sığınmacı varsa Külliye'ye götürelim, orada yaşasınlar. AKP'ye oy verenler alsın evine birer Suriyeli"37 izlenme
İşte asgari ücret zammının görülmeyen yüzü!142 izlenme
Gazetecilerden "İBB'den menfaat sağlıyordu" iddiasına suç duyurusu
İçişleri Bakanlığı CHP'li Başkanın sözleri için müfettiş görevlendirdi
Erdoğan: 31 Mart seçimleri irtifa kaybına son verecek ve İstanbul'un hak ettiği hizmetleri yeniden sunmasını sağlayacak
Kumpas mağduru albay terfi etti tuğamiral oldu