Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve hakkındaki iddiaların ardından MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında tüm mal varlıklarına el konulan sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın dün sabah saatlerinde 15 şirketinde arama yapıldı.
Haklarında ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan Dilan Polat ile Engin Polat çiftinin dijital materyallerinin toplandığı ve çiftin telefonlarına el konulduğu belirtildi. İş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve elektronik cihaza el konuldu. El konulan malzemeler İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekipleri tarafından araçlara yüklenerek götürüldü.
Haklarındaki iddialar her fırsatta yalanlayan ve daha önce iki kez iş merkezi kurşunlanan Engin Polat, şirketlerine yapılan aramanın ardından Dilan Polat ile bir videosunu yayınlayarak sadece sus emojisi ekledi. Polat, yapılan baskınlarla ilgili de açıklama yapmadı.
Tele1
Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında bir bina kontrollü yıkılınca, bitişikteki apartmanın duvarsız olduğu ortaya çıktı! Behiye Teyze: "Duvarımın yapılmasını istiyorum"
İŞKUR alıyor, AKP çalıştırıyor!
‘Saray’ işe yaramadı! İşte Dünyanın en itibarlı ülkeleri ve Türkiye’nin sırası
Ortaköy faciasında zehirlenme şüphesi cinayete döndü
Erdoğan 'terörist' demişti, Boğaziçi öğrencisi gerçekleri tek tek anlattı!