AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısında, CHP’li meclis üyesi Ersin Atar ile AKP’li Meclis Başkanvekili Halil Uğur arasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden yaşanan tartışma, toplantıya damgasını vurdu.
CHP’li Meclis Üyesi Ersin Atar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun hizmetlerini ve tutuklanmasına karşı tepkisini meclis kürsüsünden dile getirdi. Atar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Gaziantep’te kamu birimlerinin vatandaşların sağlık hakkını koruması ve iyileştirilmesi için her türlü desteği sağlaması anayasa gereğidir. 2019’dan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve mevcut iktidara karşı üç defa seçim zaferi kazanan Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu, vatandaşın sağlık hakkından yararlanması için sayısız hizmette bulunmuştur.
İmamoğlu döneminde İstanbul’un 31 ilçesinde psikolojik danışmanlık merkezi kurulmuş, bugüne kadar 85 bin 798 kişi bu hizmetten ücretsiz faydalanmıştır. Halkçı belediyecilik denilince akla Ekrem İmamoğlu gelir.”
CHP’li Atar’ın açıklamaları üzerine Meclis Başkanvekili AKP’li Halil Uğur, İstanbul’daki hizmetlerin Gaziantep gündemiyle ilgisi olmadığını belirterek müdahale etti:
“Ersin Bey, Gaziantep’teki hizmetleri söylerseniz sevinirim. Burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi değil. Okuyun sorun değil, sözünüzü kesmek adına değil ama öneriniz varsa lütfen onu söyleyin.”
Sözlerinin kesilmesine tepki gösteren Ersin Atar, konuşma özgürlüğüne müdahale edildiğini savundu:
“İstanbul’daki hizmetlerden bahsedeceğim, Sayın Başkan, neden zorunuza gidiyor? Konuşmamızı önceden size getirip onaylatmam mı gerekiyor?”
Tartışmanın devamında Halil Uğur, Atar’a İstanbul’un konuyla ilgisi olmadığını yineledi:
“Büyükşehir Belediyesi’ne bir öneriniz varsa söyleyin, ama İstanbul’u burada anlatmanıza gerek yok. Ağzınızı açtığınızdan beri İstanbul diyorsunuz.”
Atar, İmamoğlu’na yönelik tutuklama sürecine de değinerek şunları söyledi:
“Siz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarını Celal Başkan’ın dönemiyle kıyaslıyorsunuz, itirazımız yok. Ama ne kadar gizli tanıklarla, zorlama ifadelerle Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu tutsak edilse de İstanbul’a yapılan hizmetler hızla devam edecektir.”
Atar’ın konuşmasının devamında, “Bizler Ekrem İmamoğlu haksız bir şekilde gözaltına alınınca partisini satanlardan, iktidarın değirmenine su taşıyanlardan olmadık, olmayız. Ne yapmış Ekrem İmamoğlu?” sözleri üzerine Halil Uğur, CHP’li üyenin mikrofonunu kapattı.
Sözcü
Katar görüşmelerinde masadaki isim tartışma yarattı: FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın ortaklarından...103 izlenme
Türkiye’yi denizlere kapatan harita290 izlenme
Bayram geliyor neyimize…18 izlenme
İlber Ortaylı'nın Trump yorumu tekrar gündem oldu: "Oldukça hödük bir dünya"89 izlenme
Kentteki vaka sayısı yeniden artışa geçti! Nedeni ise şaşırttı!76 izlenme
"Alevi’nin böreğini yemem" diyen kişiye tepkiler büyüyor: Yazık bu da cennete gideceğini zannediyor28 izlenme
Gurbetçi kadın ayakkabıyı zenginlik göstergesi ilan etti, ekonomiden şikâyet edenleri çıldırttı35 izlenme
Çalışan emeklilere ikramiye ne zaman verilecek?37 izlenme