Ocak ayında 9.7 milyar lira harcayarak İçişleri, Dışişleri ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan fazla gidere imza atan Diyanet, Ordu’da 105 metre yüksekliğinde aynı anda 6262 kişinin namaz kılacağı caminin de olduğu Türkİslam Araştırma Merkezi kuruyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte gerçekleştirilecek merkezin kaç liraya mal olacağı bilinmiyor. Ancak merkezin yüksekliği ile şehrin her yerinden görüleceği açıklandı. “Türkiye ve dünyada ilk” diye tanıtılan projede yapım tekniği ve kullanılacak malzeme ile farklı olacak.
İLK AYDA REKOR KIRDI: Diyanet İşleri Başkanlığı ocak ayında 9,7 milyar TL’lik harcama yaparak ayrı rekora imza attı. Aynı ay içinde İçişleri Bakanlığı 5,1 milyar, Dışişleri Bakanlığı 1,9 milyar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2,9 milyar, Kültür ve Turizm Bakanlığı 3,2 milyar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ise 4,6 milyar TL harcayarak Diyanet’in gerisinde kaldı.

Ali Erbaş ile AKP’li Güler arasında protokol imzalandı.
BELEDİYE İLE PROTOKOL: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile önceki gün ortak bir proje yapmak için protokol imzaladı. Altınordu ilçesinde Melet ırmağının denizle birleştiği noktada Türkİslam Araştırma Merkezi kurulacak. Projeyi, AKP’li Belediye’ye bağlı Orkent şirketi ile Diyanet’in birlikte hayata geçireceği açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, proje için, “İslam alemi için önemli bir külliyenin ilk adımları atıldı” dedi...
İKİ DEV KONFERANS SALONU
105 METRE YÜKSEKLİK: Merkezin şehrin her yerinden görülmesi için yüksekliği 105 metre olarak belirlendi. 68 metre eninde, 7 dönüm arazi üzerine kurulacak proje içinde 13 derslik, 6 sivil toplum kuruluşlarının kullanacağı salon, 110 kişilik 2 konferans salonu, kıraathane, kitap satış birimleri ile aynı anda 6262 kişinin namaz kılacağı camii olacak.
AHŞAPTAN YAPILACAK: Fore kazık üzerinde doğal ahşap malzemeden inşa edilecek olan merkez, yapım tekniği ve kullanılacak malzeme açısından Türkiye’de ve dünyada ilk örnek olma özelliğini taşıyacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler “Bu projeyi daha değerli kılan Diyanet Akademisi’ni sizlerin destekleriyle gerçekleştireceğiz. Ordumuza, bölgemize, ülkemize hatta dünyaya inşallah güzel bir hizmet olacak” dedi.
Sözcü
17 yaşındaki hastaya cinsel istismar skandalı! Doktor tutuklandı45 izlenme
Elazığ Valisi, Soylu ile konuşurken mikrofona yakalandı 'Kamuoyunda da algı çok iyi şu anda !'7265 izlenme
Esnaf kan ağlıyor: Açız aç!172 izlenme
Milli Piyango’da yeni bir skandal daha ortaya çıktı!85 izlenme
Ankara için anket şirketinden flaş açıklama: 'Bu kadar fark olmaz diye tekrar kontrol ediyoruz'33 izlenme
Hastane duvarına “Seninleyiz Ferdi Başkanım” yazılı büyük bir pankart asıldı33 izlenme
Yandaşların "balon" kampanyası: Deniz Göktaş'ın babası hakkındaki iddialar yalan çıktı15 izlenme
Dayak ve gizli aşk skandalı Diyanet’i karıştırdı23 izlenme
Zafer Arapkirli “Ayıp olmuyor mu hocam” diyerek paylaştı: Dekandan kendi kendine tebrik SMS’i
Almanya'dan sınırdışı edilen aile gerçekleri mi saklıyor?
Motorine zam geliyor
Beyoğlu Belediyesi'ne operasyon iddiasına Başkan Güney'den açıklama: "Hesabını veremeyeceğim hiçbir icraatım olmadı"