Türkiye'de ilk vakası 11 Mart’ta görülen corona virüsü, can almaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün virüs nedeniyle 87 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

TOPLAM VEFAT 812 OLDU
Koca bugünkü vaka sayısının ise 4 bin 117 olduğunu belirtti. Paylaşılan son verilerin ardından Türkiye’deki toplam vaka sayısı 38 bin 226, toplam vefat sayısı da 812 oldu.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, “Hastalarımızdan 264'ü daha iyileşti. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızdaki artış hızı düşme eğiliminde. Başarımız izolasyona bağlı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım” ifadelerini kullandı.

CORONA VİRÜSÜ NEDİR?
Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.
Üniversitelilere mezar olmuştu: Kapatma kararına rağmen açık kalmış12 izlenme
Elektrik santrallerinin kullandığı doğalgaza zam!38 izlenme
Kar fırtınası geliyor! Günlerce sürecek, İstanbul için alarma geçildi, hepsi iptal edildi43 izlenme
Uğur Dündar ve Müjdat Gezen kanal kuruyor!45 izlenme
Erdoğan’ın mitinginde “İsraille ticaret” sloganı atan gruba gözaltı33 izlenme
İsmail Saymaz TUSAŞ saldırısının detaylarını anlattı: "Teröristler Ankara'ya 5 gün önce geldi"62 izlenme
İliç'te işçi kıyımı resmen başladı40 izlenme
ClubHouse Bebek'in sahibi Menderes Utku tutuklandı16 izlenme