Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Üniversitesi'nde ‘blok zincir' etkinliğine katılıyor. Erdoğan'ın katılacağı etkinlik öncesi Beyazıt ve Laleli çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, okul giriş çıkışları ve çevresinde neredeyse herkese üst araması yapıldı.
Üniversiteliler ise kendilerine kulüp verilmemesine rağmen okulun en büyük salonlarından birinin AKP'nin isteği üzerine hemen tahsis edilmesini ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları protesto etmek için hafta boyunca siyah giydi. #Kararlarıbenbağlarım hashtag’iyle birçok öğrenci sosyal medya hesapları üzerinden fotoğraflar paylaştı.

MADENCİLERİN FOTOĞRAFLARI KALDIRILDI
Bugün de Erdoğan'ın konuşma yapacağı Cemil Bilsel Konferans Salonu’na öğrenciler tarafından Bartın’daki maden işçilerinin fotoğrafları asıldı. Fotoğraflar, Erdoğan okula gelmeden kaldırıldı.
Üniversitelilerin Erdoğan'ı protesto etmek için başlattığı siyah giyme eylemini İstanbul Üniversitesi iktisat bölümü öğrencisi Tacettin Şahin, SÖZCÜ'ye anlattı.
SİYAH GİYMEK SEMBOLİK BİR HAREKETTİ
“Bugün üniversitelilerin barınma, geçinme gibi çok ciddi dertleri var. Yeni yurt yapılmıyor ama yurtların içine daha fazla yatak atılarak konfor da düşürülüyor. Maden faciası bunu planlamamızdan sonra yaşandı. Biz de onların acısını yaşadığımızı belirtmek ve anmak için onları da bu eylemimize dahil ettik. Siyah giymek sonuçta sembolik bir hareketti. Katılım da baya yoğun oldu.”
Okul çevresinde Erdoğan'ın gelmesi nedeniyle adeta olağanüstü hal ilan edildiğini belirten Şahin, “Okul dışındaki öğrencilerin dahi üstleri arandı. Çok sıkı arama yapıldı. Okulun çevresinde de çok yoğun önlemler alınmıştı” dedi.

KULÜPLERİN FAALİYETLERİ KISITLANIYOR
Üniversiteliler bu protestonun merkezinde öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin kısıtlanması olduğunu söylüyor. Kulüplere neredeyse hiç yer verilmiyor ve faaliyetleri engelleniyor. Ancak AKP ve MHP'li grupların kulüpleri istediği gibi faaliyet yürütebiliyor.
(Sözcü)
Bayram sabahı Atatürk anıtına baltayla saldırdılar! Yaptıkları ahlaksızlığa Allah’ı da alet ettiler!31 izlenme
7 aydır maaşını alamayan işçiler isyan etti: Devlet zenginin, kolladığı şirket sahibinin yanında15 izlenme
Ergenekon mağduruna da saldırdılar: CHP'li Yankı Bağcıoğlu'ndan gazilere yapılan saldırılara tepki9 izlenme
Narin'in köyünde tek baz istasyonu iddiası çürüdü! Anne, amca, ağabey ve Nevzat'ın olay günü telefon trafiği23 izlenme
Başkanlık sistemi kepenk kapattırdı! Yarım milyondan fazla esnaf iflas etti25 izlenme
TEDAŞ verileri çalındı! 208 bin kişinin bilgileri tehlikede38 izlenme
Şeriatçı yobazlar, kendilerinden olmayanların malını 'ganimet' olarak görüyor !537 izlenme
2026’ya ‘borç batağında’ giriyoruz: İcra dairelerinde dosya dağları oluştu, vatandaşın elinde avucunda ne varsa gitti!15 izlenme