Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör,“Aynes’te 15 günde 2 milyon lira uçtu!” başlıklı yazısında, “FETÖ finansörü Aynes Gıda'da ‘Denizli'deki mahkeme yanlış yaptığını anladı’ diye seviniyordum. Maalesef, sevincimi kursağımda bırakan bazı gelişmelerin yaşandığını öğrendim” ifadelerini kullandı.
“Hatırlarsınız daha önce bahsettim. 10 Aralık'ta Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Aynes'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyumunu kaldırıp şirketi eski sahiplerine devretti” diyen Güngör şöyle devam etti:
“14 Aralık'ta yeni yönetim başa geçti. İlk iş konkordato işlemleri başlatmak oldu. Gürcistan'a firar eden Hüseyin Civan'a 284 bin TL transfer etmeye çalışan yeni yönetim yakayı ele verince Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı mahkemenin kayyumun kaldırılması kararına itiraz etti. Sonra Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi şirkete yeniden kayyum atadı. Fakat bu kayyumlar Ticaret Mahkemeleri'nin belirlediği isimler oldu. Aynı mahkeme 15 gün sonra şirketi TMSF'ye devretti devretmesine de… O iki haftada atı alan Üsküdar'ı geçti!”
“15 GÜNLÜK ZARAR NE KADAR BİLİYOR MUSUNUZ?”
Dilek Güngör, “Bakın o arada neler yaşandı?” sorusunu yöneltip ayrıntıları aktardı:
“Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla işbaşı yapacak olan ticaret mahkemesi kayyumları Aynes'te denetim görevlerine sahip çıkmadı. Hatta şirkete dahi uğramadı. Şirketin yönetimini devralan FETÖ sanığı eski sahiplere de gün doğdu. Öğrendiğime göre, 15 günde Aynes Gıda'da onlarca fiktif hesap açıldı. Ölmüş kişilerin adlarına şirketin kasasından süt ödemeleri yapıldı.
15 günlük zarar ne kadar biliyor musunuz?
2 milyon TL…
Düşünsenize, TMSF bünyesinde 1 milyar TL ciroya ulaştırılan, her ay kasasında5 milyon TL nakit bulunan ve satışa hazırlanan şirket, bir 15 gün daha FETÖ sanığı sahiplerinde dursa ne olurdu?
Bildiğim kadarıyla, TMSF zararı tahsil etmek için dava açtı. Ancak önemli olan testi kırılmadan adım atmak. Bana kalırsa, Aynes Gıda'da yaşananları, FETÖ'cü şirketleri eski sahiplerine devretmeye meyilli tüm mahkemeler başucu kitabı yapmalı… Hatta daha da ileri gideyim. Adalet Bakanlığı, Aynes'te olduğu gibi FETÖ'nün şirketlerini mahkemede sanık durumundaki eski sahiplerine iade eden ve aldıkları kararlarla memleketin milli servetlerinin zarara uğratılmasına aracılık eden kim varsa hesabını sormalı…”
https://odatv.com/2milyonliranasiluctu18011952.html
İsveç para politikasını değiştiriyor48 izlenme
Melih Gökçek sanatçıları isim vererek hedef aldı! "Bana bakın sanatçı taifesi…"50 izlenme
"Cumhur"da büyük erime! Yüzde 55'lik kesim 'erken seçim' istiyor!50 izlenme
İzleyince, son 1 yılda ürünlere yapılan zam miktarlarına inanamayacaksınız !479 izlenme
Diyanet, vitrinine Atatürk düşmanı FETÖ destekçisini koydu!140 izlenme
Ankara kulislerini sarsan iki parti iddiası21 izlenme
Rize Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: "Sarayın aparatı olarak duran kayyumdan gelecek hiçbir karara uymayoruz ve tanımıyoruz"25 izlenme
Küçük kız Atatürk'ün sesini ilk kez duydu: Verdiği tepki viral oldu54 izlenme
Her şey Erdoğan için: Bursa Büyükşehir Belediyesi personeline Erdoğan'ın mitingine katılımı zorunlu tuttu
Kılıçdaroğlu'na yönelik provokasyon içeren afişler yargıya taşınıyor!
Erzurum'da kamu kurumlarını Taşkesenlioğlu'nun akrabaları doldurdu
THY'de ‘huzur hakkı’ ödemesine yüzde 190 zam!