Yılbaşı kutlamasına tepki gösteren paylaşımda, öğrenciler konuştu. Müslüman birinin yılbaşı kutlaması yapamayacağı, çam ağacı süsleyemeyeceği, yeni yıldan değil de Allah’tan istek yapılması gerektiği vurgulandı.
Okulun koridorunda çekilen videoda öğrenciler birer cümle ile neden yılbaşı kutlamadıklarını sıraladı. Videoda şu ifadeler yer aldı: “Ben Müslümanım, yılbaşı ağacı değil ahlakımı süslerim.” “Yılbaşında Noel babanın geyiklerle gökyüzüne çıkığına değil, Hz. Peygamber’imizin Miraç’a yükseldiğine inanırım.”
Birçok yurttaş sosyal medyada “Siz kendi çöplüğünüzü temizleyin”, “İçlerindeki kin ve nefrete çocuklarımızı alet etmişler” diyerek tepki gösterdi. Eğitim Sen Tokat Şubesi Yönetim Kurulu Adına Başkan Ercan Özel şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilerin milli eğitim temel kanununda belirtilen eğitim amaç ve ilkeleri dışındaki ideolojik amaçlarla görüntülü ve sesli propagandaya alet edilmeleri, çocuk istismarıdır.”
Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe'ye konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay yayımlanan videonun toplumda ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı olduğunu ve nefret dili içerdiğini belirtti. Özbay, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar adeta çeşitli dini tarikat ve cemaatlerin yapılarının işgali altında. Siyasal İslam söylemleriyle çocukları, öğrencileri kullanarak toplumda yeni bir ayrışmanın, kutuplaşmanın fitili ateşleniyor. Siyasi partilerin ve örgütlü yapıların tehlikenin büyük olduğunu görmesi ve bilimsel, laik, çağdaş eğitim değerlerine sahip çıkması lazım” dedi.
Sözcü
AKP'den emekliye yüzyılın darbesi: İşte en düşük emekli maaşına yapılacak zam
AKP’li değilsen traktör yok!
Danıştay Savcısı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı 'hukuksuz' dedi, bir kez daha kararın iptalini talep etti!
Kolin'e bir tartışmalı ihale daha!
Müebbet hapsi istenen oyuncu Alabora ilk kez konuştu
İstanbul’un en kritik ilçesinde AKP adayı belli CHP adayı belli değil
Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 22 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Helal Akreditasyon Kurumu 11.5 milyon TL harcadı! İki yılda tek akreditasyon!
İşte son seçim anketi: Yurttaş ‘erken seçim’ istiyor CHP farkı açıyor
Filyasyonda da torpil! AKP'li olanlar görev almıyor!