Gıda alanındaki ürünlere “Helal Sertifikası” vermek amacıyla kurulan ve 5 yönetim kurulu üyesi atanıp 4 daire başkanı ile 50 kişilik personel de alan son 2 yıllık bütçesi ise 15.5 milyon lira olan Helal Akreditasyon Kurumu, iki senede yalnızca 1 sertifika verebildi.
Bütçesinin 11,5 milyon lirasını harcayan, Kurumun ilk ve tek sertifikası Türk Standartları Enstitüsü'ne verildi.
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın bu konudaki soru önergesine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan yanıt geldi.
Bakan Pekcan, kurumun TSE'ye helal belgesi verdiğini bildirdi. CHP'li Polat ise, “Bu kurum, israf ve öngörüsüzlüğe dayalı politikaların bir örneği. Helal belgesi vererek hiçbir sorun da çözülemez. Kuruma 20182019 dönemi için 15 milyon 710 bin 500 TL ödenek tahsis edilmiş, şimdiye kadar da 11 milyon 468 bin 457 TL’sini harcamış. Yaptığı ise tek bir sertifika vermek” dedi.
TEMSİL ÖDENEĞİ DE VAR
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018 2020 dönemi için Helal Akreditasyon Kurumuna 140 bin TL’lik temsil ve tanıtma gideri tahsis edildiğini ve bu ödeneğin, 12 bin 878 TL’sinin harcandığını açıkladı. Kurum’a 2020 yılındaki temsil giderleri için 16 bin TL, tanıtma giderleri için 14 bin TL olmak üzere toplam 30 bin TL temsil ve tanıtma gideri de tahsis edildi.
İslamcıların kavgası bitmiyor! "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır!” diyen Kuytul hakkında...618 izlenme
Rizeli üretici AKP il başkanlığının önüne çay döktü: "Çay fiyatını kabul etmiyorum"48 izlenme
Son yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar! Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin Ocak anketi yayınladı114 izlenme
MHP’li Başkan, işe geç gelen işçi ve memurları belediye almayarak kapıları kapattı292 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Öztürk: Yasaklar genişleyebilir!91 izlenme
GSM operatörleri Balıkesir depreminde de sınıfta kaldı30 izlenme
Yer Adana: Sahillerden sonra artık parklar da sığınmacılarla doldu41 izlenme
Türkiye'nin ihracat şampiyonu iflasın eşiğinde59 izlenme
Vatandaşlar canlı yayında isyan etti 'Maaştan başka her şeye zam !'
'Zam geldi ama mini mini' diyen eski vekile Cumhurbaşkanlığı'nda yeni görev!
CHP'li Ağbaba'dan Erbaş'a çok sert sözler: 'FETÖ’nün esiri ve uşağı!'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 61 ilde 316 maden sahası için ihale açtı