Son yıllarda bütçeden aldıkları pay giderek azalan milyonlarca emekli, sefalet maaşı ile hayatta kalma çabası gösteriyor.
16 milyonu aşkın emeklinin gözü ocak ayında yapılacak artış oranına çevrilirken, şu anda 12 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığında ne kadar artış yapılacağı da merak konusu olmaya devam etmekte.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA İSYAN ETTİRECEK ZAM
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ocak ayında Meclis'e getirilmesi planlanan kanuni düzenleme ile belirlenecek emekli taban aylığı için AKP kulislerinde konuşulan rakam 13 bin 500 TL ile 14 bin 200 TL arasında değişiklik gösteriyor.
KÖK MAAŞ UYGULAMASI SÜRECEK
TÜİK tarafından 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonu ile birlikte SSK, BağKur ve Emekli Sandığı mensuplarının aylıklarında yapılacak artış oranı kesinlik kazanacak. Buna karşın söz konusu zamlar yalnızca kök maaşlara yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile halihazırda en düşük emekli maaşı alan milyonlarca emeklinin aylıklarının bu zamdan etkilenmemesi nedeniyle ocak ayında Meclis'e yeni bir teklif getirileceğinin ve en düşük emekli maaşının yeniden belirleneceğinin sinyallerini vermişti.
Sözcü
Altın dişler illegal işler: Dilan Polat'la aynı masadaki isim hakkında bomba iddia31 izlenme
AKP'li yönetici yanan konağını belediyeye yaptırdı: Halkın bütçesinden 15 milyon TL harcandı10 izlenme
Ekonomi eski bakanı Söylemez: ‘Reel eksi faiz politikası iflas etti, tıpış tıpış faizi artıracaklar'88 izlenme
Merkez Bankası faizi indirdi20 izlenme
Erdoğan satışını onayladı, İBB dava açacak35 izlenme
Köprülere, otoyollara bütçeden ne kadar para gittiği artık öğrenilemeyecek!56 izlenme
Yavru kedileri sopayla öldüren caniden çıldırtan savunma! "Sinirlerime hakim olamadım"33 izlenme
Iğdır’daki bu binada tam 40 milyon lira götürdüler21 izlenme