İlahiyatçı Cemil Kılıç 'Ümmetçilik emperyalist bir projedir, yerli ve milli değildir!'

98 izlenme 13 Eylül 2020
Reklamlar

Eğitimci Yaşar Koçer ve İlahiyatçı – Yazar Cemil Kılıç, ‘Karanlıktan Aydınlığa’ programında, Sudan’da 1989 yılında yönetime gelen diktatör Ömer el Beşir’in devrilmesi sonrasında ülkede yeniden laiklik ilan edilmesini yorumladılar.

Sudan’da Ümmet Partisi, İngiliz egemenliğinin, sömürgesinin devam etmesini şiddetle savunuyor. Ümmet Partisi dikkat edin” ifadelerini kullanan Kılıç, “İslam dünyasında ümmetçilik hareketlerinin arkasında hep İngiliz devleti, kraliyet vardır. Çünkü ümmetçilik hareketi ile birleştirdikleri bir halife tayin edecekler. O halifeyi yönettiklerinde bütün İslam dünyasını kolayca yönetmiş olacaklar. Ümmetçilik bir emperyalist projedir. Emperyalistlerin köpürttüğü ve hararetlendirdiği. Ümmetçilik yerli ve milli değildir, yabancı bir ideolojidir” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Esnaf da vatandaş da çaresizlik içinde: “İncir alamam, yiyemem de. Tanesi 12 liradan alamam, gücüm yetmez ki alayım” Kırklareli’ne santral kurulursa tarım ve hayvancılık biter! Sedat Peker'in iddiaları ile gündeme gelmişti, Ahmet Kurtuluş'un HTS kayıtları ortaya çıktı! Halk ekmeği alan yandaş yurttaşa "dört dörtlük hayat" dersi