RusyaUkrayna savaşı sonrası, Ukrayna'nın tarım arazilerinin 4'de 1'ini kaybettiği aktarıldı.
Ukrayna Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Vysotskyi yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Ukrayna'nın ekilebilir tarım alanlarının yüzde 25'ini kaybettiğini belirterek, tahıl hasadının Rusya’nın işgali nedeniyle geçen yılki 86 milyon tondan bu yıl yaklaşık 48,5 milyon tona düşmesinin muhtemel olduğunu belirtti.
“NÜFUS İÇİN YETERLİ”
Taras Vysotskyi, “Ekilebilir arazinin yüzde 25’inin kaybına rağmen, bu yıl mahsul ekimi nüfusa gıda sağlamak için yeterli” ifadelerini kullandı.
Vysotskyi, ihraç edilebilir mahsul fazlasının 30 milyon ton olabileceğini ve bunun da büyük bir gelir kaybı anlamına geldiğini ifade etti.
CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENDİ
Ukrayna, küresel bir tahıl ve tohum yağı üreticisi ancak ihracatı Rusya’nın işgalinden bu yana ciddi şekilde etkilendi.
İktidar yandaşı Cem Küçük asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı92 izlenme
Ünlü sanatçı Gülriz Sururi hayatını kaybetti56 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Kul hakkı yiyene oy vermeyin"29 izlenme
İmamoğlu: "Tehlike çok büyük! Çürüme devasa boyutlara ulaştı"10 izlenme
Kazada 15 kişi hayatını kaybetti, Sırbistan başbakanı istifa etti22 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Bu tam bir yüzsüzlük"17 izlenme
Erol Mütercimler'den bomba 'darbe' analizi!!181 izlenme
Mardin'de bir kadın üstsüz yürüyüp, bağırdı: "Beni siz delirttiniz"182 izlenme