Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “MedyametreMedya Kullanım Alışkanlıkları” araştırması için harekete geçti.
Araştırma için gerçekleştirilen ihale, AKP’ye yakınlığıyla bilinen İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu Genar Araştırma Şirketi’ne verildi. Aktaş’ın şirketi ile RTÜK arasında 21 Eylül’de sözleşme imzalandı.

SÖZLEŞME BEDELİ 4 MİLYON
Birgün gazetesinin haberine göre, RTÜK, 29 Ağustos’ta, “20232024 Dönemi MedyametreMedya Kullanım Alışkanlıkları Araştırması Saha Uygulaması” ihalesi düzenledi.
İhalenin yaklaşık maliyet tutarının 4 milyon 45 bin TL olduğu bildirildi. İhaleye yalnızca, AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve Yeni Şafak’ta yazılar kaleme alan İhsan Aktaş’ın sahibi olduğu şirketin teklif verdiği öğrenildi.
Aktaş’ın Genar Araştırma isimli şirketi ile RTÜK, 21 Eylül’de masaya oturdu. Medya kullanım alışkanlıklarının belirlenmesi amacıyla 2022 yılındaki saha araştırmasını 2 milyon 190 bin TL’ye üstlenen Genar’ın, 2023 yılı saha çalışmasına yönelik ihaleyi ise 4 milyon 50 bin TL’ye aldığı belirtildi.

RTÜK’ün Genar’a yaptıracağı araştırmanın amacı, “Kamuoyunun televizyon izleme ve radyo dinleme alışkanlıkları ile dijital yayın platformu kullanımı, internet ve sosyal medya kullanımlarına ilişkin veri elde etmek” olarak açıklandı.
Araştırma kapsamında 15 yaş ve üzeri 5 bin kişiyle görüşüleceği kaydedildi. Saha çalışmasının 26 kentte gerçekleştirileceği ifade edildi.
İHALE YAĞIYOR
Kamuoyunda, “Yandaş yazar” olarak anılan Aktaş’ın şirketinin aldığı kamu ihalelerinin toplam tutarı ise dudak uçuklattı.
Genar Araştırma’nın, 20112023 döneminde aldığı kamu ihalelerinin toplam tutarı kayıtlara, 25 milyon 809 bin 844 TL olarak geçti.

Yeniçağ
AKP'li vekil yurttaşın eleştirilerine böyle yanıt verdi: "Kahvede oturmuş ahkâm kesiyor. Yazıyor sosyal medyada, ‘Ne yaptınız’ diyor. O yolları baban mı açtı? Deden mi açtı?"34 izlenme
Akbelen'de kesimden kurtulan 80 ağaca İkizköylü kadınların isimleri verildi37 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı! MHP’li vekil detayı89 izlenme
İBB dosyasını çökertecek çıkış: MHP'li Feti Yıldız'dan çok çarpıcı 'gizli tanık' sözleri!12 izlenme
Kaftancıoğlu'ndan Erdoğan'a: "Korkunun insanlara yaptıracağı şeylerin sınırı yoktur"47 izlenme
Sokak röportajında geçim tartışması kavgaya dönüştü! 'Geçinemiyorum' dediği için tekmeli saldırıya uğradı!44 izlenme
AKP için anket yapan şirketten bomba tespitler1288 izlenme
Gençleri anlamadılar, rezil oldular! AKP'nin sosyal medya ekibinin Erdoğan videosu alay konusu oldu!91 izlenme
AKP'li Samsun Belediyesi Mahkeme kararını dinlemedi, 100.Yıl anıtının beton bloklarını yıktı!
Taliban Sözcüsü: "Altyapımız çöktü, Afganistan'ı yeniden imar edeceğiz, en çok Türkiye'ye ihtiyacımız var"
Görevleri saymakla bitmiyor: Melih Bulu, AKP’nin ‘Sanal Akıncı’sıymış!
CHP'li vekil isyan etti: Atanan rektörler üniversitelerde eşe dosta kadro açtı, liyakat unutuldu!