AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 bin TL'lik emekli bayram ikramiyesi ile ilgili olarak “Daha ne olacak?” diyerek açıklama yaptı. Erdoğan gelen sorular üzerine, "Sen beni dolduruşa mı getirmeye çalışıyorsun! 3 bin liradan 4 bin liraya çıktı, daha ne olacak!" şeklinde yanıt verdi.
Emekli maaşlarının yetersizliğini vurgulamak amacıyla Eskişehir'de yürüyüş düzenleyen Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli Sen) üyeleri, “Geçinemiyoruz” yazılı pankartlarla dikkat çekti. Yürüyüş, Köprübaşı'ndan Hamamyolu'na kadar yapıldı. Emekliler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden ‘çaysimit hesabı yapmaya’ çağırarak 4 bin TL'lik ikramiyenin yeterli olmadığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanının aylık ödeneğinin ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanına yapılan ödemeler toplamının yüzde 5 fazlası olacak şekilde düzenlenmesi öngörülüyor. Bu değişiklikle, 2025 yılı için Cumhurbaşkanının emekli aylığı yüzde 52,8 oranında artacak.
Emekli ikramiyesinin artışı, vatandaşların hayat pahalılığıyla karşılaştırıldığında önemli bir fark yaratıyor. 2018’de 26,2 TL olan karkas dana etinin kilosu, şu an 432 TL’ye yükseldi. Bu artış 16,4 kat oldu. Ekmeğin fiyatı da 1,5 TL’den 12,5 TL’ye çıkarken, gramajı 250 gramdan 200 grama düşürüldü. Bu artış ise 8,3 kat olarak kaydedildi.
Sözcü
Tabip Odası’ndan hayati uyarı!80 izlenme
Saadet Partisi AKP’nin karnesini paylaştı: ABD, İsrail, Mısır, Barzani, Esad, FETÖ…36 izlenme
İYİ Parti'de 'zevzeklik' istifası!95 izlenme
Merkez Bankası'nı zor durumda bırakacak soru: 'Neden arka kapıdan hiçbir kurala uymadan yaptı?'30 izlenme
Hazırladığı videoda, kıyafetlerine göre kadınları cennete ya da cehenneme gönderdi24 izlenme
Mansur Yavaş'tan ortalığı toz duman edecek açıklama! "Kimse olağanüstü, vazgeçilmez ya da üstün değil"17 izlenme
Reza Zarrab Savcı’ya “Erdoğan” dedi!3239 izlenme
AKP'de kadınlar şok suçlamalarla topluca istifa etti! 'Artık dayanamıyoruz!'122 izlenme