İstanbul'da yine rant kavgası!
İstanbul Başakşehir’de kreş alanıyla ilgili tartışma yaratan bir olay yaşandı.
Başakşehir, İkitelli Mahallesi, 790 ada 2 parsele ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, dün dikkat çeken bir karara imza attı.
“Kreş alanı” fonksiyonunda olan, İkitelli Mahallesi 790 ada 2 parsel sayılı taşınmazın “Özel Eğitim Alanı” fonksiyonuna alınmasına ilişkin hazırlanan imar değişikliğine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “olumlu görüş” ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “olumu görüş”, Deprem, Zemin İnceleme Müdürlüğü ise “şartlı olumlu” görüş bildirdi. Başakşehir Belediye Başkanlığı da “Plan tadilatına konu parsel ve yakın çevresine ilişkin Müdürlüğümüzce yapılan herhangi bir planlama çalışması bulunmadığından konunun 5216 sayılı kanunun 7b maddesi gereği” değerlendirilmesinde sakınca görmediği görüşünü bildirdi.
Kamuya ait olan parselin, 2015 seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan, aynı zamanda Zinde Okullarının kurucusu Sinan Çelikkol’a, “özel eğitim kurumu” yapılması talebi doğrultusunda verilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.
“SAKINCA GÖRÜLMEMİŞTİR”
İmar değişikliğine yapılan itirazda, “Bu alanlarda kamu kullanımı dışında kullanım getirilemez” ifadeleri yer alırken, konuyla ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görüşünde dikkat çeken ifadeler yer aldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “olumlu” görüşü şu şekilde:
“İlgi dilekçede ilçemiz İkilitelli2 (Başakşehir) Mahallesi 790 ada 2 parsel sayılı arsaya Özeş Eğitim Kurumu yapmak istediği belirtilmektedir. Sinan Çelikkol’un Özel Eğitim Kurumu inşaatı yapılması ile ilgili talepleri doğrultusunda İkitelli2 (Başakşehir) Mahallesi 790 ada 2 parsel sayılı arsaya Özel Eğitim Kurum (okul öncesi ilköğretim ortaöğretim) inşaatı yapılmasında sakınca görülmemiştir.”
Komisyon görüşünde, imar planı değişikliği teklifinin incelenmiş olduğu belirtilirken, “Başakşehir Belediye Başkanlığı’nın göstereceği yerde ‘Kapalı alanı 500 m2 olan Anaokulu inşa edilip kamuya devredilmeden 790 ada 2 parselde yapı kullanım belgesi düzenlenemez.’ Plan notu ilavesi ile Komisyonumuzca tadilen uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi.
İşte o kararlar:




“MEMURLARIMIZIN, İŞÇİLERİMİZİN ÇOCUKLARININ GİTMESİ İÇİN PLANLANMIŞ YERE…”
CHP İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Bir taraftan İBB, birçok ilçede kreş açtığınızı söylüyorsunuz, bilboardlara reklam veriyorsunuz, yine İBB Meclisi eliyle kamuya ayrılmış memurlarımızın, işçilerimizin, çalışanlarımızın çocuklarının gitmesi için planlanmış bir yere özel okul izni veriyorsunuz, bunun tek bir nedeni var; yandaşınız İstanbul’da öyle planlamış. Özel mülkiyette olan arsalar var, niye parsel bazında getirip, yanlışımızı peşkeş çekiyorsunuz” dedi.
İBB eski Meclis Üyesi Hüseyin sağ ise, “Benim dönemimde ilgilileri tarafından milli eğitim Bakanlığı’na bile bedel yapılıp teslim edilmesi gereken hiçbir okulun yapıldığını görmedim. Örnek, Akasya AVM içinde on dönüm okul vardı, sonra ne yapıldı? İBB meclis kararıyla okul alanı özel okul oldu. Bunun için ben bu ana okulunun da yapılıp teslim edileceğine inanmıyorum” diye belirtti.
Hakan Erol
https://odatv.com/halkinokulalanikimlereverildi15091836.html
SGK'da milyarlarca liralık yolsuzluk depremi! Üst düzey isimler görevden alındı!43 izlenme
Varlık fonu borç fonuna döndü!102 izlenme
Türkiye bu kaynana ve damadı konuşuyordu: İstenen ceza belli oldu30 izlenme
Çin'de 2 bin vaka, Kuzey Kore'de 21 ölüm tespit edildi33 izlenme
Atatürk'ün mirası batma noktasında!61 izlenme
'Anket şirketlerinden yüksek bedel karşılığı önde gösterme sözü...'82 izlenme
Sayıştay'ın 'Saray Raporları' ortaya çıktı: Sarayın su masrafı dudak uçuklattı!101 izlenme
Edirne AKP İl Başkanı'nın eşi dehşet saçtı: Belediye binasını bastı, odayı dağıttı, bilgisayarlara zarar verip hakaretler yağdırdı29 izlenme
ABD'li yayıncıya özel röportaj veren Erdoğan'a açıkça soruldu: Sizce 2023 seçimini kazanabilir misiniz?
AKP döneminde kredi tutarı ve yurt sayısı düştü
Emekli öğretmeni döverek öldürmüştü: Trafik canisinin ifadesi ortaya çıktı
Mansur Yavaş nefreti 1 milyon 128 bin kişiyi yaktı!