Turizm sektörünün ‘en güçlü’ markalarından biri olduğu iddia edilen Alkoçlar Otelcilik AŞ için mahkemeden ikinci iflas kararı çıktı.
Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait bin 400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar Otelcilik AŞ 2018’de konkordato talebinde bulundu, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tedbir kararı verdi.
Halk TV’nin aktardığına göre, konkordato süreci devam ederken Bodrum ve Alaçatı’daki oteller kapatıldı. Dosyaya bakan mahkeme 60 milyon lirayı aşan borcu bulunan şirketin iflasına karar verdi.
Şirket karara itiraz etti, dosya bu defa istinaf sıfatıyla İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 45. Hukuk Dairesi’ne gitti. Daire 30 Haziran 2021’de yerel mahkemenin kararını bozdu.
Bozma kararı sonrası dosya bir kez daha İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne gitti.
Kararında direnen mahkeme, 16 Haziran’da şirketin iflasına karar verdi. Dosya, tasfiye işlemlerinin yürütülmesi için İstanbul İflas Müdürlüğü’ne gönderildi.
Unvanı değiştirilerek Amaç Otelcilik AŞ olan Alkoçlar’ın web sitesinde ise Ender Alkoçlar imzasıyla veda mesajı yayınlandı.
Çinli araştırmacılar zihin okuyabilen yapay zeka geliştirdi54 izlenme
Tanju Özcan'ın tutukluluğuna devam kararı verildi32 izlenme
Laleli dört gözle barışı bekliyor: Siparişlerin neredeyse tamamı iptal!78 izlenme
Afganistanlı Kaçak, Çocuk Parkında Genç Kıza Tecavüz Etti!57 izlenme
2025'in ilk zam haberi: Yeni yıla yüzde 45 zamla uyanacağız!29 izlenme
Türkiye'nin tartıştığı video! 'Cinin yüzünü açtım' dedi, izleyenler sonucu görünce hayrete düştü!90 izlenme
Kredi Yurtlar Kurumu borcunu ödemeye gidenlere gecikme zammı şoku!42 izlenme
Halkın cebinden çıkan para çok uluslu şirketlere akıyor30 izlenme
AKP'nin Kuzu'su CHP'yi FETÖ'cülükle suçladı: Bu fotoğraftakiler kim Kuzu?
29 Ekim öncesi CHP'den Anıtkabir uyarısı
Kendilerine 'Tebliğci' diyen şeriat yanlısı tarikatçılar, meyhaneler sokağındaki restorantlara musallat olmaya başladı!
CHP'li belediye başkanına saldırı girişimi! Küfürler savurarak meclis kürsüsüne yürüdüler