KYK borçlarında gecikme zamlarının silinmesini isteyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Meclis'ten yasa geçirdik. KYK borçlarında sadece anapara alınacaktı! Ama bakın anapara dışında gençlere gecikme zammı çıkarılmış. Faizin adı gecikme zammı olmuş, gençlerin borcu katlanmış. Gençlerimizin hayallerini çalan bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer
“GECİKME FAİZİ, GECİKME ZAMMI OLMUŞ”
Milletvekili Çakırözer, öğrenim kredisi borçlarında anapara dışında borçlulardan gecikme zammı alındığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı. Meclis'ten geçen yasaya rağmen KYK kredisi borçlularından anapara dışında gecikme zammının alındığını belirten Çakırözer, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak şu çağrıyı yaptı:
“Ülkemizde 3 milyon öğrenci KYK kredisi kullandı ya da kullanmakta. Hepsi de ödeme güçlüğü içinde! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrıları sonrası iktidar çıktı ‘Milyonlarca gencin KYK borç faizlerini siliyoruz' dedi. Meclis'ten yasa geçirdik, gençler sadece anaparayı ödeyecekti. Ama işte, Eskişehir’de ve ülkenin dört bir yanında vergi dairelerine giden gençlerimiz şok yaşıyor. Hayal kırıklığı yaşıyor!
Bırakın faizin silinmesini, yeni yeni borçlar çıkarılmış, toplam borçları katlanmış. İşte, elimde belgesi; 8 bin liralık borç 9 bin lira olmuş, 7 binlik borç 12 bin lira olmuş, 15 binlik borç 20 bin lira olmuş. ‘Sildik' dediğiniz faiz, olmuş gecikme zammı. Böyle rezalet olabilir mi! Üniversitelerden mezun milyonlarca gencimiz zaten işsiz, binlercesine bu borçlar nedeniyle haciz gitti.”
“İKTİDARIMIZDA BU VİCDANSIZ DÜZENE SON VERECEĞİZ!”
Gençlerin umutlarının yok edildiğini söyleyen Çakırözer, “Milyonlarca gencin umutlarını yok ettiniz! Şimdi de gençlere bir de yalan söylüyorsunuz! Milyonlarca gencimize sözümüz olsun: İktidarımızda faizmiş, gecikme zammıymış oyunları son bulacak! Gençlerimizi işsiz bırakan okumak için kredi aldı diye haciz gönderen, onların geleceğini çalan bu ahlaksız, vicdansız düzene son vereceğiz” dedi.
Erdoğan'ın Ankara'da gerçekleştirdiği mitinge Suriyeliler otobüslerle taşındı, alanda en öne yerleştirildi!58 izlenme
MEB'den muhbir nesil spotu: Görmezden gelme komşunu gözetle!241 izlenme
Batan geminin malları satışta!170 izlenme
Kadını saçından sürükleyip darp etti, ‘Yardım edin’ çığlıkları sokağı inletti41 izlenme
Somali tüm Türklere vize uyguluyor, 3 aşı yaptırmayanı içeri sokmuyor19 izlenme
AKP'li Başkanın düğününde salgın önlemini hatırlatan polisi sürdüler!105 izlenme
Süleyman Soylu’ya büyük şok! Sinirden deliye döndü34 izlenme
Emekli maaşından kaç para eksildiğini açıkladı: Asgari ücretlinin vay haline24 izlenme
MHP’li başkanın oğlu zabıtalarla CHP’li Meclis üyesine saldırdı!
Polis Adalar Belediyesi’nin teknesine yanaşmasına izin vermeyince, CHP Adalar İlçe Başkanı Maltepe'deki 1 Mayıs kutlamaları için kıyıya yüzerek çıktı!
Kahramanmaraş depremini anlatırken Malatya depremine yakalandı
Sedat Peker'in iddiaları sonrası Erkam Yıldırım ile gündeme gelmişti: Venezuela'nın Türkiye ısrarı!