Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 28 Şubat’ta gözaltına alınan ve tutuklanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can hakkındaki aylık tutukluluk incelemesinde mahkeme, Özcan ile Can'ın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından üç harfli zincir marketlerin CEO'larının şikayeti ile başladığı belirtilen soruşturmada Tanju Özcan dahil 13 kişi gözaltına alınmıştı.
Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı.
Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan BOLSEV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız hakkında ev hapsi kararı verilirken, 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma dosyası hakkında kamuoyuna yansıyan iddiaların ardından dosyada 'mağdur' sıfatıyla bulundukları ve şikayetçi oldukları belirtilen ŞOK, A101 ve BİM, farklı zamanlarda açıklamalar yaparak, şikayetçi olmadıklarını açıklamıştı.
Ancak Özcan, bu açıklamalara rağmen serbest bırakılmamıştı.
Bugün ise mahkeme, rutin bir prosedür olan aylık tutukluluk incelemesini gerçekleştirdi. Mahkeme, tutuklama gerekçelerinin devam ettiği kanaatine vararak Tanju Özcan ile Süleyman Can'ın de tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Spor tesisi açılması planlanan Atatürk Orman Çiftliği'nin müdürüne sert tepki!42 izlenme
Torununa mama alamayan 65 yaşındaki vatandaşın sözleri yürekleri sızlattı: ”Kapı yok, pencere yok, odun yok, kömür yok. Torunuma mama yapamıyoruz, şekerli su veriyoruz”45 izlenme
MHP'li belediye başkanının kızına 'belediye binasında' VIP doğum günü düzenlendi!163 izlenme
Erdoğan'ın muhteşem üçlüsü bu kez AKP'lileri kızdırdı14 izlenme
Muhalefetin 'konser harcamaları araştırılsın' önerisine AKP-MHP'den ret29 izlenme
İzmir'de yaşayan 17 yaşındaki genç kız madde bağımlısı babasının yaptıklarını anlatarak yardım istedi25 izlenme
'İsrail'le ticareti ifşa eden gazeteci Metin Cihan'ın X hesabına erişim engeli21 izlenme
İsrail ordusu açıkladı: "Hamas’ın iki üst düzey yetkilisi öldürüldü"40 izlenme
Yalan haber borsada deprem etkisi yarattı: Rasim Ozan Kütahyalı hakkında soruşturma başlatıldı
İsveç’te muhalefet Türkiye’yle anlaşmaya tepkili
Bahçeli'yi zora sokacak sözler ! Başkan Yrd. Semih Yalçın 'Erdoğan vatana ihanetten yargılanacak !'
Şimdi de Suriyeli tarikatı çıktı! Hem de müftülük onaylı!