Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Cihan İnşaat firması tarafından Hatay’da yapılan Kule Apartmanı yıkıldı.
Enkaz altında vefat edenler ve yaralananların yakınları, apartmanı yapan firmanın sahibi Ömer Cihan’dan şikayetçi oldu. Şikayet üzerinde Ömer Cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ailesiyle Manavgat’a gelerek, Titreyengöl turizm merkezinde bulunan 5 yıldızlı bir otelde depremzede olarak kaldığı belirlenen Ömer Cihan, İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından dün gözaltına alındı.
Manavgat Merkez Jandarma Komutanlığı’nda işlemleri tamamlanan Ömer Cihan, sağlık kontrolü ve parmak izi tespitinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
TUTUKLANDI
Ömer Cihan verdiği ifadede, müteahhitlik yaptığı süre boyunca 3 ila 7 kat arasında 35 bina yaptığını belirtti. Yaptığı binalardan sadece Hatay’ın Saraykent Mahallesi 358’nci sokakta bulunan Kule Apartmanı’nın yıkıldığını aktaran Cihan, “Kule Apartmanı bölge genelinde meydana gelen depremde yıkılmamış ancak meydana gelen artçı depremde yıkılmıştır. Söz konusu apartmanın çevresinde bulunan diğer apartmanlarda depremin şiddetine dayanamayarak yıkılmıştır. Bahse konu apartmanın yıkılma sebebi ise bitişiğinde bulunan diğer apartmanların deprem etkisiyle Kule Apartmanı’na yüklenmesinden dolayı olmuştur” dedi.
“YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADIM”
Kendisinin yaptığı diğer apartmanların 2 ayrı deprem olmasına rağmen hâlâ ayakta olduğunu anlatan şüpheli Ömer Cihan şunları söyledi:
* “Ben konutu yaparken belediyeden projeye uygun ruhsat alarak yapı denetim firmasının izni ile işe başlardım. İnşaatın her alanında yapı denetim firması gerekli inceleme yaparak denetimde bulunurdu. Yanlış bir husus olduğunda inşaatı durdururlardı.
* Ben Kule Apartmanı ve diğer inşaatlarımın yapımı sırasında yapı denetim firması gerekli incelemeyi yapmış ve inşaatların tamamı sorunsuz tamamlanmıştır. Ben kesinlikle yanlış bir şey yapmadım.”
Savcılıkta ifadesi alınan Ömer Cihan, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. (DHA)
Sözcü
CHP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’ndan şüpheli seçim itirafı40 izlenme
AKP'li Leyla Şahin Usta'dan slandal Alevi sözleri! "Yıllarca Suriye'de Müslümanlar katledilirken gıkını çıkarmayanlar bugün 'Aleviler öldürülüyor' diye ortalığı ayağa kaldırıyor"19 izlenme
Sivas katliamının üç firarisi ‘kaçak’ sayıldı127 izlenme
Danıştay 1 milyon ağacın bitmesini mi bekliyor?34 izlenme
Kanal İstanbul protokolüne açılan iptal davası reddedildi!127 izlenme
Postacı mektup değil icra kâğıdı getiriyor!55 izlenme
Sakarya’dan acı haber! Ölü sayısı yükseldi66 izlenme
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bilal'in dizinin dibinde cemaatlerle birlikte zikir çekiyor !1733 izlenme