ABD, Venezuela'ya saldırı düzenlendi. Gece boyunca ülkenin başkenti Karakas, bombalandı. Trump'ın saldırı emri verdiği doğrulandı.
Sabaha karşı da Trump, açıklama yaptı. Trump'ın ABD ordusuna kara harekatı için emir verdiği öğrenildi.
Trump, Truth Social hesabından Venezuela'nın lideri Maduro ve eşinin esir düştüğünü açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump şunları ifade etti:
Amerikalı yetkililer, Maduro’yu yakalamaya yönelik operasyonun ABD ordusunun özel kuvvet birimi Delta Force tarafından yapıldığını CBS News’e söyledi.
Saldırılar, ABD’nin bölgede aylardır süren askerî yığınağının ardından geldi. USS Gerald R. Ford uçak gemisi ve çok sayıda savaş gemisi Karayipler’de konuşlandırılmıştı.
Son haftalarda ABD, Venezuela açıklarında iki petrol tankerine el koydu. Yönetimin “uyuşturucu taşıdığını” öne sürdüğü 30’dan fazla tekneye ölümcül saldırılar düzenledi. Trump , “teknelerin uyuşturucuyla yüklendiği liman alanının” vurulduğunu söyledi.
Trump yönetimi, Maduro’yu uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla ve terör örgütü ilan edilen çetelerle iş birliği içinde olmakla suçluyor. Maduro ise bu suçlamaları reddediyor. Trump, Noel arifesinde hedefinin ne olduğu sorusuna net yanıt vermemiş, ancak Maduro’nun “sert oynaması hâlinde bunun son kez olacağını” söylemişti.
Bakanlıklar, devlet kurumları yurtdışında borç için kuyruğa girmiş!292 izlenme
Torba’dan müteahhit, belediye ve KİT’leri kurtarma paketi çıktı!190 izlenme
Belediye borçlarına seçim piyangosu!50 izlenme
'Bu pazar seçim olsa' diye soruldu MHP baraj altı, Cumhur İttifakı kan kaybetmeye devam ediyor!69 izlenme
Seçim yılında altın talebinde patlama34 izlenme
CHP’li büyükşehir belediye başkanları kurultay için tarih verdi! Ankara’da olağanüstü toplanmışlardı18 izlenme
Suriye'de keyifler yerinde: Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın Suriye'de bir fabrikaya yaptığı ziyaret gündem oldu48 izlenme
Bugün 9 Ağustos: Birinci Anafartalar Zaferi 109 yaşında44 izlenme
AKP’li vekil Berat Albayrak’ı eleştirenlere ‘köpek’ dedi!
Cemal Enginyurt'tan çok sert tepki! "Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Teğmenleri ihraç etmeye kalkmak ihanettir. Gün gelecek bu ihanetin bedelini ödeyeceksiniz"
Özgür Özel müdahaleden önce mührünü teslim etti: "Tekrar gelinceye kadar sizde dursun"
Yobazlar tarafından şehit edilen Kubilay ve arkadaşları anıldı