Bolu Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otel'de meydana gelen 78 kişinin öldüğü, 133 kişinin yaralandığı, 19'u tutuklulukta toplam 32 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Bolu Sosyal Bilimler Lisesi'nin spor salonu başladı.
Duruşma, sanıkların kimlik tespitleriyle başladı. Kimlik bilgileri sırasında sahibi Halit Ergül, ay kazancının 100 bin TL olduğunu söylemesine, salonda duruşmayı takip etmeyen müştekiler tepki gösterdi.
Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir savunma yaptı. Demir, "Çok derin bir üzüntü içindeyim. Elbette yaşanan acıyı gideremezsiniz. Hepimizin ailesinde var, inseniz. Turizm sektöründe önemli hizmetler vermiş Grand Kartal Otel'in oyuncularında bir adamyı kışkırtma gibi bir durum yok, her yıl biliniyorum" dedi.
Gazelle Otel'in sorumlusu olduğunu ifade eden sanık Demir, "Grand Kartal'ın yetkilisi ve sorumlusu olduğuma dair bir belge mevcut değil. Maaşımı ve ödemelerimi Gazelle Otel'den almaktayım. Meydana gelen olay zamanında, yanan otelde herhangi bir görevli, beni patronlarım da dahil olmak üzere kimse beni aramamıştır, bilgilendirmemiştir. Grand Kartal'ın sorumlusu olsam bana haber verilmiştir. Olayın sonrasında haberim oldu" savunmasını yaptı.
Sözcü
'Bekçiler, bekar veya yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisine sahip oldu'115 izlenme
AKP'nin oyları yüzde 30'un altına düştü, MHP baraj altında!114 izlenme
İstihdam artmadı, gelir dağılımı düzelmedi! Bu nasıl büyüme?124 izlenme
AKP yöneticisi Orhan Miroğlu, Mardin'de kahvehaneden kovulunca arbede çıktı !2445 izlenme
Boğaz İltihaplanması Neden Olur? Boğaz İltihabı Nasıl Geçer!39 izlenme
AKP’li belediye kendisine ait araca 4 yıldır kira ödüyor!133 izlenme
İYİ Partili başkana saldırı: 6 kişi gözaltına alındı66 izlenme
İYİ Parti'den Öcalan'ın çağrısına siyah pankartlı tepki: "Unutmayacağız unutturmayacağız. Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz"21 izlenme
AYM Başkanı giderayak hangi hakime ‘Günahın çok büyük, cehennemliksin’ dedi?
Corona virüsü Türkiye’de ne zaman bitecek? Çarpıcı bilimsel araştırma
25 metrelik lüks yatla seçim çalışması
Mansur Yavaş AKP iktidarına yüklendi: "Her seçim kendileri gibi düşünmeyenleri terörist diye itham ettiler"