Barış Yarkadaş, geçtiğimiz akşam TV100’de katıldığı canlı yayında Mine Tozlu Sineren’in, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CİMER’e başvurmasına rağmen dilekçesine cevap verilmediği ve işlem yapılmadığını söylediğini aktardı.
Programda, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuşan Yarkadaş, Sineren’in CİMER’e başvurusuyla ilgili ulaştığı yeni detayları Twitter hesabı üzerinden paylaştı.
Barış Yarkadaş, iş insanı Mine Tozlu Sineren’in CİMER’e yaptığı başvuru ardından geri arandığını, ifadesi alınması için karakola çağrıldığını söylerken, Sineren’in karakola gitmediğini açıkladı.
İşte Yarkadaş’ın o açıklaması:
"Dün gece @tv100’de yayımlanan Taksim Meydanı’nda, “Mine Tozlu Sineren, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak CİMER’e başvurmasına rağmen dilekçesine cevap verilmediği ve işlem yapılmadığını söylüyor” ifadesini kullandım.
Yine aynı programda, Mine Tozlu Sineren’in bunca rüşvet iddiasına rağmen savcılığa başvurmamış olmasınıa da dikkat çektim. Bugün ise yeni bilgilere ulaştım.
Mine Tozlu Sineren, iddialara ilişkin olarak, 20 Temmuz günü CİMER’e başvuruyor. 11 Ağustos günü ise sonu 9 20 ile biten telefonundan CİMER bünyesindeki Yavuz Selim Polis Merkezi Amirliği’nce aranıyor. Başvurusu doğrultusunda polis merkezine davet ediliyor.
Mine Hanım bu görüşmede “Sağlık sorunlarımdan dolayı şu an gelemem” diyor. Polis Merkezi Amirliği de bu görüşmeye istinaden istediği polis merkezine gidip başvuru yapabileceğini aktarıyor.
tv100’deki yayında gündeme getirdiğim için,meselenin CİMER’le ilgili kısmına dair bu bilgiyi sizinle de paylaşmak istedim."
Yeniçağ
EYT'liler öfkeli Yasa teklifi neden Meclis'ten geçmedi?228 izlenme
Telekom nasıl soyuldu? Zarar 20 milyar dolar!3211 izlenme
Cebinde kalan son 10 lirayı göstererek isyan etti: "Bu halk sana ne yaptı ya?"32 izlenme
İflastan kurtarılan Keskinoğlu Tavuk’ta büyük hissedar Vakıfbank oldu!101 izlenme
Sedat Peker'den, Süleyman Soylu'ya peş peşe cevaplar!57 izlenme
Erdoğan'ın Kazakistan uçağında o ismin ne işi var?22 izlenme
AKP, itibarı işte bu hale getirdi ! Avusturya polisi, Türk yolcuların üzerini köpekle aradı !897 izlenme
Hani kendi uçaklarımızı füzelerimizi yapıyorduk ?120 izlenme
Ünlü gazeteci “Bana dava açsın” diyerek duyurdu: Jandarma Genel Komutanı Ali Çardakçı hakkında şok Menzil Tarikatı suçlaması!
Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı'ndan skandal sözler! Kurtuluş Savaşı'nı hedef aldı:Masal
Fatih Erbakan, hazine arazisine külliye yapan Suriyeli tarikat liderini ziyaret edip elini öptü
RTÜK’ün 25 tuvalet ve 3 duş için harcayacağı para dudak uçuklattı!