Cumhuriyet Gazetesi'nden Hüseyin Hayatsever'İn haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tem'im el Sani'nin başkanlıklarında 26 Kasım 2020'de Ankara'da gerçekleştirilen TürkiyeKatar Yüksek Stratejik Komite toplantısında imzalamam 10 anlaşma arasında “Türkiye ile Katar arasında aile kadın ve Sosyal Hizmetler Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”da yer almıştı. O dönemdeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk, iki ülke arasında “aileler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engellilere yönelik olarak yürütülen sosyal hizmetler konularındaki bilgi ve tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılacağını” aktarmıştı. İmzalandığı dönemde sosyal hizmetler konusundaki işbirliğine vurgu yapılmasına karşı mutabakat saptığında “aile yapısı ve diğerlerinin korunmasına” yönelik politikaların geliştirilmesi konusunda işbirliği yapılmasına yönelik hüküm de yer aldı.
DEĞERLERİN KORUNMASI
Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla yürürlüğe giren ve ayrıntıları ortaya çıkan mutabakat zaptı Türkiye ile Katar'ın “sosyal güvenlik ve sosyal yardım”ın yanı sıra “aile, kadın ve çocuk” alanında uzmanlık bilgi çalışma ve mevzuat değişiminde bulunmasına öngörüyor. Türkiye ve Katar’ın işbirliği yapacakları alanlar arasında da “aile yapısının ve değerlerinin korunması güçlendirilmesi ve ailenin sosyal refahının arttırılmasına yönelik politikaların geliştirilmesi” ile “aile ve topluma yönelik koruma önleme iyileştirme danışmanlık hizmeti ve rehabilitasyona ilişkin sosyal hizmetlerin etkinliğinin geliştirilmesi ve arttırılması” da sayılıyor.
Türkiye'den çok farklı bir Medeni yasası bulunan ve erkeklerin birden fazla kadınla evlenmesini yasal olduğu Katar’la “aile yapısının korunması” konusunda nasıl bir işbirliği yapılacağı merak konusu oldu.
CUMHURİYET GAZETESİ MANŞETE BÖYLE TAŞIDI


İstanbul Valisi Davut Gül sığınmacıları ve kaçakları böyle savundu: "100 Türk vatandaşından 6’sı, 100 göçmenden 1’i suç işliyor"45 izlenme
Vatandaş can derdinde AKP ise ihale peşinde! Sessiz sedasız bir maskeli ihale daha!171 izlenme
Biraz daha ucuz et alabilmek için saatlerce sıra bekliyorlar!137 izlenme
Yenikapı İsraf Sergisi sona erdi! Araçlar alandan çekildi!142 izlenme
Emekli vatandaş 10 bin TL emekli maaşını çok buldu: 'Benim aylığımdan alsınlar, bana ekmek soğan versinler gerisini sağlık kurumlarına, silahlı kuvvetlere versinler'44 izlenme
Gezi Parkı Davası’na beraat veren hakimin başına gelmeyen kalmadı41 izlenme
SGK'nin 'haraç' aldığını biliyor muydunuz?431 izlenme
7 yılda 141 cezaevi yapan AKP'den yanıt! "Para var, yapıyoruz"83 izlenme