Gerici İlahiyatçı Mustafa Karataş katıldığı bir televizyon programında skandal açıklamalarda bulundu.
Karataş, Programda “Zina eden kişi bilmeli ki, benim öldürülmem gerekiyor. Ben burada öldürülmedim, kanunlar öyle değil. Usulüne göre bir şey buldum kendime göre, kanuna. İnsanları yanılttım kurtuldum cezadan dedi ya, öbür tarafta büyük bir ölüm cezasına benzer bir cezayla karşılaşacak” ifadelerini kullandı.
Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK), söz konusu ifadelerin kadınları hedef aldığını ve şiddeti meşrulaştırdığını belirterek tepki gösterdi.
Açıklamada, “Her gün kadınlar ölürken bir öğretim üyesi çıkmış zinanın cezası ölümdür diye buyuruyor... Hadi oradan! Kadınlar her gün ölümle burun burunayken yeni fermanlar yayınlayanlar hakkında ne yapacaksınız?” ifadeleri yer aldı.
KDK ayrıca, kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda devlet kurumlarını sessiz kalmakla ve sorumluluk almamakla eleştirdi. Daha önce de kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla yayımladıkları bildirilerde, İçişleri Bakanlığı ve ilgili kurumlara çağrıda bulunmuştu.
Sözcü
Bakan yardımcısının teyzesi 'gümrükte el konulan eşyaları usulsüz şekilde satmaktan' sessiz sedasız tutuklandı!
Döviz cinsi garantiler kara delik haline geldi!
Baba olmak böyle bir şey... İzlerken duygulanmamak elde değil...
Kişisel bilgilerin nasıl satıldığı Savcılığın yazısıyla ortaya çıktı: "MERNİS’e sızıp bilgileri sattılar"
Yılmaz Özdil: Türkiye’de sadece Türk vatandaşı olmak suç
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Madem hedefiniz benim onayın benim cezamı. Milleti rahat bırakın. Hodri meydan"
6 yaşında istismar edilen kadının abisinden itiraf! Yalanlama yaparken ağzından kaçırdı!
Özgür Demirtaş ile Buket Aydın arasında 'Ekrem İmamoğlu' tartışması: "Altı üstü kıytırık bir spikersin"
Ali Babacan'ın cevap veremediği soru! Ziraat ABD şubesini neden kapattı?
AKP’de bir istifa daha! 'Düzelme umudu kalmadı’
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gençlere seslendi 'Aramızda kalsın, kazanıyoruz'
İBB’nin el konulan yolsuzluk dosyaları tartışma yarattı!
Beşiktaş'ta araç üzerinde ilişkiye giren kadın ünlü oyuncu, erkek otel sahibi çıktı!
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney 'Kurtlar Vadisi' müziğiyle büyükelçiliğe girdi!