Vatandaşın geçim mücadelesi gittikçe içinden çıkılmaz hale gelirken, temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki kişilerin sayısı da yükselişe geçti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Kurban Bayramı öncesi temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak vatandaşlara 450.8 milyon TL ek ödeme yaptıklarını adeta övünerek açıkladı. Geçen yıl Kurban Bayramı öncesi 223.7 milyon TL ek kaynak ayrılmıştı. İhtiyaç sahipleri her geçen gün artınca, sosyal yardım ödemeleri de katlandı.

Mahinur Özdemir Göktaş
KATLANARAK ARTIŞA GEÇTİ
Yapılan yazılı açıklamada ‘Türkiye Yüzyılı'nda sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini vereceklerini belirten Bakan Göktaş, “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yılda iki kez destek veriyoruz. Talep odaklı değil, arz odaklı hale dönüştürdüğümüz sosyal yardımlarımıza hiçbir vatandaşımızı geride bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahipleri için 223.7 milyon TL ek kaynak ayrılmıştı. Sosyal yardımlar bir yılda tam iki katına çıktı. Dini bayramlar öncesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllara göre yapılan yardım ödemeleri de katlanarak artışa geçti.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2021'de Kurban Bayramı öncesinde yoksul ailelere ödenen gıda yardımı 183 milyon TL'ydi. Bu kapsamda bayramların öncesinde ihtiyaç sahiplerine temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yıllara göre yapılan ek kaynak ödemeleri de yükseldi.
Sözcü
FETÖ’nün komiserleri sınavda yanlış soruyu bile bilmiş!69 izlenme
Nüfus Müdürlüğü: ‘Lev Aslan Dermen' Türk vatandaşı değil!102 izlenme
Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması davasında, Dilan ve Engin Polat ile 11 sanığın ifadeleri ortaya çıktı28 izlenme
TOBB’dan çarpıcı veri: Şirketler kapıya kilit vuruyor!114 izlenme
Depremin şiddetini gösteren en net görüntü: Kendilerini böyle dışarı attılar65 izlenme
Kara Harp Okulu Birincisi Teğmen Ebru Eroğlu için asılan pankart kaldırıldı!20 izlenme
Maarif Vakfı’nın yöneticileri de çifte maaşa kavuştu!53 izlenme
Turkcell, Türk Telekom, TOKİ, THY, ÇAYKUR, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım yandaş medyayı ihya etmiş!103 izlenme