Doğa Koleji'nin eski sahibi olan iş insanı Ömer Saçaklıoğlu 2020 yılında yaşamını yitirdi. Avukat Rezan Epözdemir'in 20 milyar lirayı aşan miras davasından Saçaklıoğlu'nun eşi Emine Saçaklıoğlu'nu miras dışında bıraktığı ve milyarlarca lira zarar ettirdiği iddia ediliyor.
sabah.com.tr'nin edindiği bilgilere göre Ömer Saçaklıoğlu'na ait Göktürk'teki 100 değerli gayrimenkul ölümünün ardından 12 Ekim 2022 tarihinde 243 milyon 508 bin TL'ye Kurtaran Gayrimenkul şirketine satıldı.
Kurtaran Gayrimenkul'ün sahibinin Hülya Kurtaran isimli bir yurttaş olduğu, ve İstanbul'un sıradan bir semtinde mütevazi bir hayata sahip olduğu belirtilirken, Göktürk'teki değerli arazileri satın almadan 45 gün önce 100 bin TL'ye şirket kurulduğu tespit edildi.
Saçaklıoğlu ailesine ait 100 gayrimenkulün 2022 yılı itibarıyla 1.5 ila 2 milyar TL piyasa değeri yerine 243 milyon 508 bin TL'ye satıldığı vurgulandı. Göktürk'teki arazinin 10'da 1'i fiyatına satın alınarak büyük bir rant sağlandığı da belirtildi.
Mirasçı Emine Saçaklıoğlu ve avukatları, Hülya Kurtaran’ın söz konusu taşınmazları satın alabilecek maddi güce sahip olmadığını, satışın perde arkasında başka isimlerin olabileceğini ileri sürdü. İddialar arasında, şirketin avukatlığını üstlenen Rezan Epözdemir’in fiilen şirketin sahibi olduğu yönünde de beyanlar yer aldı.
Ömer Saçaklıoğlu'nun eşi ve mirasçısı olan Emine Saçaklıoğlu'nun oğlu Mehmet Saçaklıoğlu, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, “Rezan ve ekibi annemin bütün mirasına el koydu. Annem için tutuklama kararı çıkardılar ve ülkeye girmesini engellediler. Annemin milyarlarca dolarlık yasal mirasına yıllardır el konuldu” dedi.
12 bin dolar maaş alan memurlar var!155 izlenme
Her gün ortalama 400 Suriyeli bebek doğuyor!127 izlenme
'Eskiden kuyruk vardı' diyenlere vatandaştan tarihi cevap! 'Geçmişi ışıkla arıyoruz!'91 izlenme
“Camide bira içme görüntülerini youtube'da izledim” dedi, yalanı ortaya çıkınca kaçtı!66 izlenme
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı!37 izlenme
Ekrem İmamoğlu Nagehan Alçı'yı çok fena bozdu 'Bu tarifiniz çok sığ !'407 izlenme
Program ekonomik krize takıldı: Gençler vergisiz telefonu da alamadı23 izlenme
İran'ın, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e düzenlediği füze yağmurundan yeni görüntüler61 izlenme