Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 yıl sonra yeniden başlayan TürkiyeAB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu toplantısına katılacağını duyurmuştu. Bakan Şİmşek'in haklarında yurt dışı yasağı bulunan TÜSİAD Başkanları Orhan Turan ve Ömer Aras'ı da bu toplantıya davetr ettiği ancak savcılığın başvuruyu reddettiği iddia edilmişti.
TÜSİAD'dan iddiaların ardından sosyal medya hesabından toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TÜSİAD, TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na, TÜSİAD adına TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın'ın katıldığını belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"TÜSİAD, Brüksel’de yeniden başlatılan TürkiyeAB Üst Düzey Ekonomi Diyaloğu sonrasında düzenlenen TürkiyeAB Üst Düzey İş Dünyası Diyaloğu’na katıldı. Toplantı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomiden Sorumlu AB Komiseri Valdis Dombrovskis ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Marta Kos’un katılımıyla gerçekleşti. AB Komisyonu evsahipliğinde düzenlenen etkinlikte TÜSİAD, TÜSİADTİSK AB ve BusinessEurope Temsilcisi A. Dilek Aydın tarafından temsil edildi.
Toplantıda verilen ana mesajlar: Avrupa’nın rekabetçiliği ve direnci için en öncelikli adım yeşil ve dijital politikaları içeren ABTürkiye Gümrük Birliği güncellemesi sürecinin başlatılmasıdır. Üyelik perspektifinde TürkiyeAB entegrasyon ortaklığının temellerine dönülmesi gerekiyor. Güvenlik, rekabetçilik veya dayanıklılık dahil her alanda, ortak bir vizyon ve tutarlı bir strateji geliştirilmeli. Süreçlerin net takvimler, ölçülebilir hedefler ve karşılıklı sorumluluk ile yürütülmesi gerekiyor. ABTürkiye ilişkilerinde güveni inşa edebilmek için, ortak demokratik değerler üzerine kurulu ve daha derin ekonomik entegrasyonla desteklenen, öngörülebilir bir AB–Türkiye ilişkisine ihtiyaç var. AB ve Türkiye ancak birlikte daha güvenli, daha müreffeh ve daha dayanıklı olabilir."

Pandemi dönemini bile aştı: İşsizlik rekor kırdı34 izlenme
KKTC'de yeni asgari ücret Türkiye'yi ikiye katladı11 izlenme
Hizbullah ağır füzelerle İsrail'i hedef aldı41 izlenme
İngiliz The Guardian: Sedat Peker’in videoları Erdoğan’ı hedefliyor48 izlenme
ABD-İsrail’den Türkiye’ye ‘sahte bayrak’ tuzağı iddiası! Ankara’yı İran üzerinden vurup savaşa çekecekler!28 izlenme
İBB kazandı! Mahkemeden Hidiv Kasrı kararı37 izlenme
CHP'nin eylemi sürüyor! Meclis'ten emeklilere çağrı26 izlenme
Deniz Feneri’nden Diyanet’e oradan Kızılay’a!428 izlenme
Gazeteci Ömer Taşpınar 'Putin'in elinde yolsuzluklardan tutun da 15 Temmuz’un gerçek yüzüne kadar gidebilecek kirli dosyalar var !'
RTÜK Akit TV için harekete geçti
Hamza Yerlikaya, diplomayı Özkoç'tan istemeye devam ediyor!
39 km’lik yol işi 249 milyon diye başladı 550 milyonla bitiyor!