Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde fındık fiyatlarını açıklayarak, levant kalitenin 82.5, Giresun kalitenin 84 lira olduğunu duyurdu.
Açıklanan bu rakamlar fındık üreticilerini memnun etmedi. Fındığın maliyetinin 85 lira olduğunu belirten üreticiler, fiyatın 100 liradan aşağıda olmaması gerektiğini ileri sürerek tepki gösterdi.
“HİÇ DEĞİLSE BUNDAN SONRA ZARARA GİRMEM”
Açıklanan Fındık fiyatına Ordu'nun Perşembe ilçesinde yaşayan fındık üreticisi Tahsin İskenderoğlu da tepki gösterdi.
İskenderoğlu, fındık toplama sezonu başlamasına rağmen bahçeye motorlu hızarla girerek 4 dönüm arazisinde bulunan fındık ağaçlarını kestirmeye başladı. Motorlu hızarın bozulması üzerine ise baltayla kesime devam etti.

İskenderoğlu maliyetler nedeniyle fındıktan zarar edeceğini belirterek, şöyle konuştu:
-Fındığın fiyatı bu değil ki, 82.5 lira değil. Tüccar bunu kaçtan alacak 60 liradan. Buranın maliyeti kaç lira?
-Ben buraya 13 yevmiye verdim motor yevmiyesi, gübresi ne olacak? Kendini kurtarmıyor ki. Boşu boşuna tutmanın bir anlamında yok.
-Kesilsin, hiç değişse zarara girmem. Bu iş hep zarar. Niye tutayım ki burayı? Yevmiye 750 lira. Ama gelen yok.
-Bugünden itibaren devam ediyorum kesmeye. Motorlu hızarla kestiriyordum. Adamın motoru bozuldu. Hepsi kesilecek. Tüccar 60 lira verecek bu fındığa. 60 lira kurtarır mı?
-Kazanmadığın yerde ne yapacaksın? Zarar mı edelim? Cidden kurtarmaz. Boşu boşuna, motora para vereceksin, gübreye para vereceksin. Kireç attım diplerine. Gübre artım tonu 6 bin 500 lira. Ne kazanacağım ben buradan.
Sözcü
THY’de beklentinin tersi oldu, pandemi dönemi zararı 5,6 milyar TL’yi aştı!
Çaresiz kiracı onların kapısını çalıyor: Hükümet çözüm bulamayınca iş muhtarlara kaldı!
Din Şurası’nda konuşan Erdoğan, Atatürk ve İnönü dönemini hedef aldı! ‘Faşist zihniyet’
Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel açığa alındı
Seçil Erzan’ın veda mesajı ortaya çıktı: Kaçmayı mı planlıyordu?
Erdoğan'dan emekliye müjde gibi müjde! Zamsız 'bayram ikramiyesi' bayram öncesi yatacakmış
Turgut Altınok mal varlığını açıkladı: Neredeyse Ankara babadan miras kalmış!
Klasik AKP projesi! Fakıbaba: Herkese bedava koyun yok!
Borsa’nın yüzde 10’u olmak üzere Katar’a satılan varlıklar sorgulanıyor: Servetimiz yağmalanıyor!
'Bu zamana kadar AK Parti'ye oy verdim' diyen vatandaşın 128 milyar dolar tepkisi olay oldu!
SGK'nın emekliye desteği devede kulak kaldı
Ege Denizi'nde 6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Fethiye açıklarındaki bir yatı böyle salladı
Otoyolda giderken yurtdışından gelen Atatürk plakalı aracı görünce çığlık çığlığa İzmir Marşı’nı söylemeye başladılar
"Cumhurbaşkanı yerel yönetimlere kaynak aktaramaz!"