Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda denetimleri ve taklittağşiş ürünlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, domuz eti içerdiği iddialarıyla gündeme gelen Köfteci Yusuf ile ilgili sürece de değindi.
Yumaklı, bakanlığın çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:
“Bugüne kadar 1,1 milyon denetim yapıldı. Bu konuda bize ulaşan her türlü bildirimi değerlendiriyoruz. Vatandaş bizim için en büyük denetçidir. Denetimlerin şeffaflığı adına artık sadece liste yayınlamakla kalmayacağız; denetim, analiz ve tespit sürecini tamamladıktan sonra uygunsuz durumu doğrudan vatandaşlarımızla paylaşacağız.”
Domuz eti iddialarını reddeden Köfteci Yusuf hakkında gelen eleştirilere de değinen Yumaklı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz vatandaşımız adına firmaları denetleriz, yargı da bizi denetler. Süreç tamamlanmadan önce listeye eklenmediği için ‘bakanlık koruyor’ denildi, süreç tamamlanınca ise ‘bilerek listeye eklendi’ söylendi. En doğru bilgi, bakanlığımız tarafından verilen bilgidir. Bu konuda süreç bizim açımızdan tamamlanmıştır.”
Yumaklı, tüketicilere güvenilir kaynaklardan bilgi edinme çağrısında bulunarak, taklit ve tağşiş ürünlere karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.
Taklit ve tağşişle mücadelede hem denetimlerin hem de vatandaş duyarlılığının kritik önem taşıdığına işaret eden Yumaklı, bu tür olayların tüm detaylarıyla şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarılacağını sözlerine ekledi.
Tele1
Özgür Özel anket sonuçlarını açıkladı, erken seçim çağrısı yaptı19 izlenme
Partilerin ilçe seçim kurulu kararlarına itiraz süresi sona erdi: İşte son durum26 izlenme
Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi40 izlenme
Çiçekçi kadının kızının Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı!31 izlenme
'Nagehan Alçı Afganistan’da' demişlerdi, bakın o fotoğraf nerede çıktı!54 izlenme
İmamoğlu hakkında açılan soruşturmaları tiye aldı: 'Beşi bir yerde...'10 izlenme
İtirafçının avukatından ortalığı karıştıracak mesaj18 izlenme
Pençe Harekatı bölgesinden acı haber! 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralı48 izlenme
AKP'li eski vekil FETÖ'yü nasıl kurtardıklarını itiraf etti!
89 yaşında yerlerde sürüklenen doktorun görüntüsü izleyenleri üzmüştü, bakın hangi ünlü yazarın yakını çıktı?
Patlıcan ekti, cezayı yedi! Mahalleli isyanda!
Rize'de meydana gelen deprem sırasında camide bulunan vatandaşların yaşadığı panik kameraya böyle yansıdı