Almanya, Türk kökenli gençlerin Milli Görüş Teşkilatı başta olmak üzere bu ülkedeki çeşitli dinci vakıf ve dernekler tarafından eğitim adı altında İstanbul’da radikal görüşlere sahip imamların eğitimlerine götürülmesini tartışıyor. Hollanda’nın önemli gazetelerinden NRC’nin Milli Görüş Teşkilatı’nın Türkiye kökenli gençleri, radikal görüşlere sahip vaizler tarafından İstanbul’daki yaz kamplarına götürerek eğitim verdiğini yazmasının ardından Alman gazeteleri de benzer sorunu manşetlerine taşıdı.
Huffington Post’ta Lennart Pfahler imzalı özel haberde yüzlerce gencin bir süredir her yaz Milli Görüş bağlantılı dernekler aracılığıyla Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın eğitim kurslarına götürüldüklerini yazıldı.
Huffington Post’a göre Milli Görüş, her yaz onlarca Türkiye kökenli çocuğu İstanbul’da “radikal görüşlere sahip vaizler tarafından” yönetilen yaz kamplarına götürüyor. Yol ve diğer masraflar çocukların aileleri tarafından karşılanıyor. Bu kamplardan biri, Nurettin Yıldız’a ait Sosyal Doku Vakfı’nın İstanbul’daki merkezinde gerçekleştiriliyor.
Gazetenin iddiasına göre Nurettin Yıldız, “kadına şiddeti savunan ve radikal görüşlere sahip” bir isim ve “Suriye’deki cihatçı silahlı grup Ahrar el Şam ile karanlık bağları var. Suriye El Kaidesi’nin liderlerinden Abdullah Al Muhaysini için ‘bütün Müslümanların desteğini hak ettiği’ yönünde sözler sarfetti”
AKP ile uzun süre sıcak ilişkiler kurdu
Gazeteye göre, Nurettin Yıldız AKP hükümeti ile uzun süre sıcak ilişkiler kurdu. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönettiği organizasyonlarla da sıkı işbirliği içinde oldu. Ancak gazeteye göre, Yıldız’ın “6 yaşındaki bir kız çocuğu ile evlenilebileceği ve Allah’ın erkeklere eşlerini dövme izni verdiği” yönündeki vaazlarının ortaya çıkması üzerine, Erdoğan kendisine mesafe koydu. Erdoğan, bu ifadelerle ilgili “Bizim dinimizde bu tür vaazlara yer yok” açıklamasında bulunmuştu.
Yıldız’ın bütün şaibeli yanlarına rağmen Milli Görüş teşkilatı için bu durumun bir problem oluşturmadığını kaydeden yazar, Braunschweig, Hanover ve Köln’deki dernekler son yıllarda, çok sayıda grubu İstanbul’daki Sosyal Doku Vakfı’nın binalarına götürdüğünü kabul ettiklerini yazdı.
Huffington Post’un talebi üzerine Milli Görüş Genel Sekreterliği’nin organizasyonların kendileri tarafından merkezi olarak düzenlenmediğini açıklasa da, sitelerden paylaşılan fotoğraflarla bu durumun kabullenildiği belirtildi.
‘İslamcı beyin yıkamayı’ eleştirdi
Huffington Post, bir süre önce Hollandalı NRC gazetesinin de benzer iddiaları gündeme taşıdığını vurgulayarak, bu durumun sadece Almanya’ya özgü olmadığına dikkat çekti.
Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen Huffington Post’a yaptığı açıklamada İslamcıların Avrupa’daki gençlerin beynini yıkamasına tepki göstererek, Almanya’nın bu duruma müsamaha göstermemesi gerektiğini kaydetti.
Hollanda Meclisi: Kaygı verici
NRC’nin, Hollanda’daki gençlerin “dinini ve dilini unutmaması için” hafta sonu okulları açma girişimini ve İstanbul’a imamların derslerine götürülmesini ortaya çıkaran haberinin ardından Hollanda Parlamentosu, bu durumun kaygı verici bulduğunu açıklamıştı.
https://www.birgun.net/haberdetay/almanyadakigenclerradikalvaizlertarafindanegitiliyor228200.html
Depremzedelerin 112 ihbar hattındaki yardım çığlıkları ortaya çıktı: İşte o ses kayıtları29 izlenme
Genco Erkal'dan sahne ambargosuna tepki: Sudan gerekçelerle kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz?75 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 66.467 yeni vaka tespit edildi, 29.316 kişi sağlığına kavuşurken, 143 kişi hayatını kaybetti!68 izlenme
Gül Çiftçi: "3.389 ölü seçmen nasıl oy kullandı? 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıtalardan oluşuyor. Bu kanun dışı. Hatay'da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini istiyoruz"33 izlenme
Son dakika! Kılıçdaroğlu Muharrem İnce görüşmesi bitti! İşte perde arkası…2742 izlenme
Sedat Peker cephesinden 'Erol Yıldız' iddiası! Cumhur İttifakı'ndaki ismi işaret etti50 izlenme
Eskişehir’de emekliler yılın son gününde sokaklarda: “En düşük emekli maaşı 45 bin lira olmalı”17 izlenme
Emekli bayram ikramiyesi için en güçlü 3 formül23 izlenme
2 milyar liralık gizli ihale: Yine tanıdık şirkete!
24 Haziran'da oy kullanamayan seçmenden Erdoğan'a şok!
Karayollarında kurnazlık: Sürücüler yüksek ücretli yola girsin diye tabela eksik yazılmış!
Soma madencisini tekmeleyen Yerkel, 6 bin euro maaşla haftaya işe başlıyor!