Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen'in de bulunduğu 5 sanıktan 3'ü, 1 yıl 10 ay 15 gün ile 10 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanıklar Demir ve Pekşen'in dosyasını ayırarak, TCK'nin 257. maddesi uyarınca "görevi kötüye kullanma" suçundan kovuşturma açılması için ilgili kuruma yazı yazılmasına hükmetti.
2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, askeri lise sınavlarına ilişkin soruşturma çerçevesinde yargılanan tutuksuz sanık Hüseyin Alpay ile sanık avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanıklar eski ÖSYMBaşkanı Ali Demir, Başkan Yardımcısı Ömer Pekşen, Engin Yanık ve firari Eşref Coşar ise duruşmaya katılmadı.
Savcı mütalaasında, sanıklar Demir ve Pekşen'in dosyadaki deliller, bilgi ve belgeler bütün olarak değerlendirildiğinde suçun "görevi kötüye kullanma"ya dönüşmesi ihtimali gerekçesiyle, iki sanığın bu dosyadan tefrik edilmesini istedi.
"Gökhan" kod isimli "Büyük bölge talebe mesulü" firari sanık Coşar'ın ByLock kullandığı ve gizli tanık beyanları, sanık Yanık'ın örgüt mensubu öğrencilere askeri lise sorularını verdiği ve gizli tanık beyanları gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmalarını isteyen savcı, etkin pişmanlıkta bulunan sanık Alpay'ın da aynı suç kapsamında değerlendirilmesini talep etti.
Mütalaanın ardından mahkeme heyeti tarafından söz verilen sanık Alpay, etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını, şartlar doğrultusunda yurtlarında kaldığı örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer almadığını savunarak beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Demir ve Pekşen'in dosyasını ayırarak, TCK'nin 257. maddesi uyarınca "görevi kötüye kullanma" suçundan kovuşturma açılması için ilgili kuruma yazı yazılmasına hükmetti.
Heyet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan sanık Coşar'a 10 yıl 6 ay, sanık Yanık'a 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Etkin pişmanlığı kabul edilen Alpay'ı 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran heyet, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını kararlaştırdı.
Mahkeme heyeti, firari sanık Coşar için önceden çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını yineledi.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/genel/fetodenyargilananeskiosymbaskanialidemirhakkindaflash110741.html
FETÖ elebaşı Yunan gazetecileri ağırladı, söyleşi yarım kaldı43 izlenme
Atatürk'ün portresini kaldıran bürokrattan skandal savunma28 izlenme
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bilal'in dizinin dibinde cemaatlerle birlikte zikir çekiyor !1733 izlenme
"Şeri bir İslam devleti kurma arzusu var"89 izlenme
Bu da aile üniversitesi!122 izlenme
Emeklinin Mansur Yavaş’tan isteği ekonomik çöküntüyü gözler önüne serdi47 izlenme
Erdoğan'a büyük şok! ‘Yastık altı’ çağrısını 23 bin kişi dinledi!290 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı: "Ekonomi çok mu kötü beyler? Her evde 2-3 telefon var"72 izlenme
Avrupa iyot hapı dağıtıyor biz izliyoruz
Ampute Milli Takımı, Mansur Yavaş’ı ziyaret edince disipline verildi!
Butlancılardan gece yarısı operasyonu! "Çilingirle kapı kırıp il binasına girdiler"
Çanakkale'deki yangın vatandaşın kamerasında: "Yangın çok büyük, Ayvacık Tuzla Köyü’ne kadar ulaştı. Köylüler panik halinde. Rüzgâr çok fazla"