Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisine tokat attığı esnada hiçbir tepki göstermemesiyle hafızalara kazınan AKP’li Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yurtdışı gezilerine de yüz binlerce harcadı.
KALABALIK GİTMİŞLER
Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 8 Nisan tarihinde “Meclis Üyeleri Teknik İnceleme Gezisi Hizmet Alım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhalenin Portekiz'in Braga kentine 1821 Nisan tarihleri arasında düzenlenen gezi için yapıldığı öğrenildi. Yurtdışı gezisi için pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyle de tam 372 bin 930 TL harcandı. Ayrıca yurtdışı gezisinin ihale sonucunun da geziden 15 gün sonra, 5 Mayıs tarihinde açıklanması dikkatleri çekti.
KRT'de yer alan habere göre, Portekiz gezisine belediye meclis üyelerinin, belediye başkan yardımcısının ve bazı bürokratların da götürüldüğü öğrenildi. Belediyenin internet sitesinde ise geziye ilişkin, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Portekiz'in Braga Belediyesi ile kardeş şehir olma yolunda ilk adımı atarak ‘Niyet Anlaşması’ imzaladı” denildi.
FAS’I DA GEZMİŞLER
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bir de Fas’a gezi düzenlediği ortaya çıktı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, belediye 9 Şubat tarihinde yine “Meclis Üyeleri Teknik İnceleme Gezisi Hizmet Alım İşi” adı altın bir ihale düzenledi. Bu ihalenin de 2124 Şubat tarihleri arasında Fas Karallığı’na düzenlenen gezi için yapıldığı öğrenildi.
Bu yurtdışı gezisi için de belediye bütçesinden tam 278 bin 420 TL harcandı. Ayrıca, Fas gezisi için düzenlenen ihalenin sonucu da geziden yaklaşık 2 ay sonra, 5 Mayıs tarihinde açıklandı.
Belediyenin Protekiz ve Fas gezileri için harcadığı toplam para ise tam 651 bin 350 TL'yi buldu.
Gölcük depreminin kahramanı açıkladı... "Beni uzaklaştırmak için..."142 izlenme
Araç sahipleri iki kez ödeyecek: MTV’nin ikinci kez alınmasını düzenleyen madde Meclis’ten geçti47 izlenme
TRT'nin İmamoğlu haberi davalık oldu! İBB'den yalanlama geldi43 izlenme
AKP'li Mehmet Çelebi komando beresi takıp şehit ailelerine İmralı Süreci'ni anlattı30 izlenme
Başkan Filiz Ünal: İtalya’dan daha vahim olabiliriz!163 izlenme
KİT’lerde görev zararı %820 arttı36 izlenme
İmamoğlu'ndan 'hanedan devlet' çıkışı: Hangi partide olurlarsa olsunlar tek derdi koltuk olanlar kaybedecek22 izlenme
Eti şarbon vurdu fiyatlar uçtu!213 izlenme
AKP ‘yürü ya Makyol’ dedi!
Yazın arabaları doldurup doldurup gitmişlerdi: TÜİK'in enflasyonu Bulgar'a da çok geldi
AKP'den İBB'ye bir kumpas daha: Murat Kurum'a ‘Beykoz'da arsam yıkıldı, 5 yıldan beri kentsel dönüşüme girecekti. Kurtarın bizi’ diye dert yanan kadının derdi sahte çıktı!
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu: Terör örgütü PKK'ya ağır darbe