Habertürk yazarı Fatih Altaylı okurlardan gelen mailler üzerine köşesinden açıklama yaptı.
Fatih Altaylı Okurlarla Hasbihal başlıklı yazısında kendisine gelen eleştirileri ve mesajları aktardı.
Altaylı, ABD ile yaşanılan Brunsonmeselesine değindi ve sorunun sadece Brunson olmadığını iddia etti.
Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:
DÖVİZ MESELESİ:
Bu konu ile ilgili çok mail var. Kızan, suçlayan. Kimi hükümeti suçluyor, kimi ise ABD’yi. Kimileri akılcı analizler yapıyor, kimileri akıldan uzak teoriler ortaya atıyor.
Benim bu konuda söyleyeceğim şudur. ABD yönetiminin Türkiye’ye sanki Hazreti İsa’yı tutuklamışız muamelesi yaptığı doğrudur. Bir kişi yüzünden iki müttefik bu kadar gerilmez. Bana sorarsanız mesele Brunson değil, ABD ile başka sorunlarımız var ve Brunson bir bahane. Ve yine bana sorarsanız, ekonomideki gelişmelerle daha doğrusu Türk lirasının bu denli hızlı ve yüksek oranda değer kaybetmesinde rahip Brunson faktörü çok minimal. Döviz kurlarındaki artışın temel nedeni Türkiye ekonomisinin yüksek orandaki borçluluğu ve bu borcun çevrilmesinde giderek daha sıkıntılı olmamız. Üretim ekonomisine geçmekte gecikmemiz nedeniyle artan ihracata rağmen ihracatın ithalatı karşılama oranının giderek azalması, yüksek cari açık, dış borçların üretime değil, tüketime yönlenmiş olması, yıllık 70 milyar dolarlık enerji ithalatımız üst üste binince, bu durum kaçınılmaz hale geliyor. Giderek farkirleşiyoruz, giderek ülkemizin değeri düşüyor. 1 trilyon dolara doğru giden GSYH, şimdi geri gidiyor. Rahip Brunson meselesi bu durumun içinde minimal bir faktör sadece. Yarın iade edilse dolar 3 liraya düşmez.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/fatihaltaylimeselebrunsondegilabdilebaskasorunlarimizvarh105610.html
Devlet hastanesinde milyonluk yolsuzluk! Ameliyat malzemelerini özel kurumlara satmış!94 izlenme
Emekli ülkücünün sokak röportajı mitinge döndü! Korkmadan her şeyi söyledi, bir kişi itiraz etmedi!47 izlenme
Çocuğa karşı cinsel istismardan 3 ayrı suç kaydı bulunan Suriyeli sapık 9 yaşındaki kızı taciz etti!62 izlenme
AFP’den seçim analizi: Depremzedeler oy kullanamama riski altında47 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 20.107 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 4.998.089’a, can kaybı da 42.465’e yükseldi!71 izlenme
Havalimanı ihalesinde garip işler!62 izlenme
Apo için İmralı’da 3+1 konut projesi42 izlenme
28 Haziran'da seçim mi olacak?186 izlenme