Açığa alınan O.A.E. hakkındaki milyonluk yolsuzluk soruşturması aylardır sürüyor. O.A.E.'nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı da iddia edildi.
Sözcü'den Uğur Enç'in haberine göre; Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yer alan Fatih Devlet Hastanesi'nde şaşkınlık yaratan bir yolsuzluk ortaya çıktı. 2019 yılının Ağustos ayında fark edilen yolsuzluğa gastroentoloji birim sorumlusu olan genel cerrah O.A.E.'nin adı karıştı.
Açığa alınarak hakkında yolsuzluk soruşturması açılan O.A.E.’nin memurluktan istifa etmesine rağmen hastaneye girip çıktığı ve bilgisayarları kullandığı iddia edildi.
İddialara göre O.A.E. devlet hastanesine ait olan ameliyat sarf malzemelerini özel kamu kuruluşlarına satıyordu. Kimi malzemelerin piyasa bedelinin 1 milyon lirayı bulduğu öğrenildi.
O.A.E.'nin büyük yolsuzluğunu hastane görevli personeller fark etti. Sağlık Bakanlığı tarafından bir müfettiş görevlendirildi ve inceleme başlatıldı. O.A.E. açığa alındı.
Bu sırada yurtdışına kaçacağı iddia edilen O.A.E. memurluktan istifa etti. Neredeyse bir yıldır tamamlanamayan soruşturma sırasında O.A.E.'nin hafta sonları ve mesai saatleri dışında Gebze Fatih Devlet Hastanesi'ne gittiği öğrenildi.
Gastroentoloji biriminde sorumlu bir hemşire ile bilgisayar başına oturan ve çeşitli işlemler yapan O.A.E.'yle ilgili soru soranlara “Doktor bey tez çalışması yapıyor. İdarenin konuyla ilgili bilgisi var” cevabı verildi.
O.A.E. memurluktan istifa ettiği halde Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nde ne iş yaptığı, hastanenin ve dolayısıyla kamunun toplam zararı ne kadar olduğu ve soruşturma ne zaman tamamlanacağı ise merak konusu?
Ekonomik çöküş: Esnafın 'askıda gıda' uygulamaları yoğun ilgi gördü!39 izlenme
ORC'den son anket: Kılıçdaroğlu arayı açıyor47 izlenme
Askeri arazinin pazarlığı AKP’li üyeyle yapılmış!84 izlenme
Mansur Yavaş: Bu sefer tamam inşallah152 izlenme
Vize sakndalı: Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı İngiltere vizesi alamadı, maça 5 kişiyle çıkmak zorunda kaldılar50 izlenme
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı: Sağlık çalışanlarının istifa haberleri geliyor!63 izlenme
Ankaralılar Büyükşehir Belediyesi'nin önüne akın etti40 izlenme
Türkiye-Irak petrol boru hattı krizinde yeni perde! "1 milyar dolar buharlaştı"21 izlenme
Memleket, bedava havlu için insanların birbirini ezebileceği hale geldi !
Ünlü Afgan komedyen Taliban tarafından öldürüldü
Suriyeli milis konuştu: Hepimizin İstanbul'da veya Gaziantep'te evi var!
TRT'de İBB'yi suçlayan şahıs, Ulaştırma Bakanlığı'nda Tevfik Göksu sayesinde kadro aldığını itiraf ediyor: "- Bakanlığa nasıl girdin? Kadro nasıl oldu? + Tevfik Göksu sayesinde"