Diyarbakır Gaziler Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri, sure ve hadisli davetiyelerle toplantıya çağrıldı.
halktv.com.tr'den Eda Narin'in haberine göre Müdür İbrahim Hayrullah Erdem imzası taşıyan davetiyelerde Tahrim Suresi 6’ıncı ayet olan "Ey iman edenler, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ailenizi koruyun" ile "Hepiniz çobansınız ve hepiniz güttüğünüzden sorumlusunuz" hadisi yer aldı.
Sure ve hadisin ardından davetiyede, veliler, "Öğrencinizin eğitimöğretim durumunu görüşmek üzere 26 Kasım 2022 Cumartesi günü 13.00'de yapacağımız veli toplantısına sizleri bekliyoruz. Katılmanızı ve gerekli duyarlılığı göstermenizi rica ederim" ifadeleriyle toplantıya çağrıldı.
DAVETİYEYE YERE ATMASINLAR DİYE HADİS VE SURE EKLEMİŞ
Okul idaresine yakın bir kaynak, müdürün davetiyelere 'ciddi ve caydırıcı' olması amacıyla hadis ve sure eklediği ve aklına Müslüman olmayan öğrencilerin gelmediğini belirtti. Kaynak, okul idaresinin öğrencilerin, veli toplantısı davetiyelerinde sure ve hadis olursa yere atmayacağı düşüncesiyle hareket ettiğini öne sürdü. "Okul idaresinin aklına Müslüman olmayan öğrenciler gelmedi mi" sorusunu yanıtlayan kaynak, "Müdürün aklına gayrimüslim öğrencilerin olacağı gelmedi" dedi.
'İDARİ KADRONUN MUHAFAZAKARLAŞMASIYLA BU TARZ UYGULAMALARA RASTLIYORUZ'
Hadisli davetiyelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır EğitimSen 1 No'lu Şube Eş Başkanı Zülküf Güneş, son yıllarda idari kadro, yöneticiler ve toplumun muhafazakarlaşmasıyla bu tarz uygulamalara rastladıklarını belirterek, "Okullarda da bu tarz yazılar görmek mümkün. Okul duvarlarında dini motifle görebilirsiniz. Sadece imam hatiplerde değil diğer okullarda da böyle yazılar olabiliyor. Okul müdürleri kendi inisiyatifleriyle yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
'SADECE DİNİ MOTİFLERE VURGU YAPILMASI DOĞRU DEĞİL'
"Bilimsel, laik ve evrensel değerlerle eğiti veren okullarda sadece dini motiflere vurgu yapılması doğru değil" diyen Güneş, şöyle konuştu:
"Diyarbakır, Ermenilerin de yoğun yaşadığı bir şehirken halen de gayrimüslim öğrenciler var. Anayasa'da da din, inanç özgürlüğü var. Bu uygulamayla bu özgürlüğün de aşıldığı görülüyor. Dini İslam olmayan öğrencilerin din özgürlüğü sınırlarının aşıldığını söyleyebiliriz"
Okul tarafından velilere gönderilen davetiye şöyle:

Planları ifşa oldu! Bakanlığın İBB'yi devre dışı bırakma hazırlığı31 izlenme
Dünya liderleri Ahmet Necdet Sezer'in önünde kuyruğa girmişti61 izlenme
Türkiye'nin durumu bundan daha güzel anlatılamazdı !2166 izlenme
Kriz derinleşiyor: Bahçeli'nin inadı 15-20 vekil kaybettirdi!37 izlenme
'AKP vergi kaçakçılarını koruyor' Almanya'dan ağır suçlama: Türkiye dört ülkeden biri...60 izlenme
Millet ekonomik krizle boğuşurken cemaatler bunu tartışıyor! 'Baldızla aynı sofraya oturulur mu?'93 izlenme
İftiracı akademisyen için rektörlükten bir garip açıklama123 izlenme
Metiner'den AKP'nin içinde yaşananlarla ilgili bomba iddialar!80 izlenme
Boş baklavadan sonra yeni dönem: Boş tostu 2 liraya satmaya başladılar!
CHP mitingi öncesi Çerçioğlu'na tepki çok büyük: “Aydın halkı nefret içinde. Bunun hesabını ilk sandıkta soracak"
Boğaziçi'ndeki "Nureddin Yıldız" protestosu davası başladı: 15 öğrenci hakim karşısına çıktı
Akit hedef gösterdi rektörlük o resimleri kazıttı!