Halkbank esnaf ve sanatkarların kullandığı ve borcu devam eden hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarını artırdı.
Milyonlarca esnafa banka tarafından atılan bilgilendirme SMS'inde "Kooperatiflerimizden kullanmış olduğunuz Hazine Destekli Esnaf Kredilerinin devam eden taksitlerinde faiz güncellemesi olmuştur" ifadelerine yer verildi.
SMS'te kararın ardın yapılan faiz değişikliğinin ise şöyle olduğu belirtildi:

Faiz artırımı kararının ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
"Piyasada yükselişin müsebbibi esnaf değil" başlığıyla yapılan açıklamada "Mağdur olan yine esnaf oldu. Kredi faizleri yüzde 7,5'ti yüzde 30'lara varan bir rakama yükseldi" ifadelerine yer verildi.
Palandöken açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:
"Enflasyondaki yükseliş tabi ki kredi faizlerine de bir hareketlilik getirdi. Daha evvel esnafımızın aldığı kredi ile yapmış olduğu taahhütnameyi 2 yıllığına, 3 yıllığına veyahut 5 yıllığına devletin vermiş olduğu imkanlardan yararlanmak için kullandı. Ancak ekonomideki bu olumsuzluklar kredi faizlerinin yükselmesine neden oldu. Bu yükselişte mağdur olan da yine esnaf oldu. Kredi faizleri yüzde 7.5'tu yüzde 30'lara varan bir rakama yükseldi. Daha evvel taahhütnamede almış oldukları oranla sınırlandırılmış olsaydı esnaf açısından bu kadar tepki olmayacaktı.
Paranın maliyetinin yüksek olduğunu herkes biliyor. Ancak esnafın daha önce kullandığı kredilerdeki faiz oranı ile bundan sonra kullanacağı kredilerdeki faiz oranı arasındaki fark çok önemli. Esnafımızın bu konudaki sıkıntılarının dile getirilmesi hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı gibi ilgili Bakanlıklarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah ekonomi bir an önce düzlüğe çıkar bu faiz oranları tekrar eski seviyeye iner. Esnaf da rahatlıkla kredi kullanabilir. Neticede piyasadaki faizin yükselişinin müsebbibi esnaf değil."
Sözcü
AKP’li milletvekili deprem bölgesinde siyaset yaptı, eşi vatandaşlara ağır hakaretler etti49 izlenme
15 yıl krediyle alınan evler yıkıldı: Borçlar nasıl ödenecek?47 izlenme
İzmir’deki orman yangını söndürüldü! Çeşme yangını sigara izmaritinden çıkmış24 izlenme
G-7'den gelişen ülkelere yatırım açıklaması32 izlenme
Düğümü, Özgür Özel ile SPD çözdü: Eurofighter’lara onay çıktı16 izlenme
AKP'li belediyelere gelir için yeni model! 5 Camiye karşılık 4 villa arsası!54 izlenme
Anayasa Mahkemesi Murat Çalık'ın tahliye talebini reddetti16 izlenme
Tarım Bakanı Pakdemirli, kömür ocağına direnen kadınlarla görüşmedi! 'Bizi nasıl tanımamazlıktan gelir'45 izlenme
Enflasyon rakamları açıklandı! Sepet can yaknaya devam ediyor!
İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman görevden alındı ve yerine James Cleverly getirildi ve eski Başbakan David Cameron Dışişleri Bakanı oldu.
AKP'nin sakladığı gerçeği New York Times yazdı!
Yandaş tetikçi yine kin kustu! Atatürk'ü ve Çanakkale Zaferi'ni hedef aldı!