Performansa dayalı ek ücretleri 2 aydır ödenmeyen ve hakkını arayan Çapa Tıp Fakültesi personeline, dekanlık tarafından yasal işlem başlatılacağı yönünde yazı gönderildi. Sağlık çalışanları, “Hak aramak suç değil” dedi
Sevcan Akgül
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının performansa dayalı döner sermaye ek ücretlerinin 2 aydır ödenmediği ortaya çıktı. Fakülte Dekanlığı ise, sağlık çalışanlarına ‘uyarı’ adı altında adeta bir tehdit yazısı gönderdi. Yazıda, haklarını arayan personel hakkında ‘yasal işlem’ başlatılacağı bildirildi.
‘Çapa’da emek hırsızlığı var’
Çapa Tıp Fakültesi’nde görev yapan personellerin döner sermaye ek ücretleri 2 aydır ödenmiyor. Buna karşın hastane personelleri seslerini duyurmak ve haklarını aramak için sosyal medya hesaplarından “Çapa’da emek hırsızlığı var” diyerek tepki gösterdi. Bunun ardından ise, Tıp Fakültesi Dekanlığı önlem almak için kliniklere, anabilim başkanlıklarına ve bölüm başkanlıklarına yazı gönderdi. Uyarı adı altında gönderilen belgede, “Bu tür izinsiz eylemlere Dekanlığımızca müsaade edilmeyecek ve katılan personel hakkında yasal işlem yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.
‘Hak aramak suç değil’
Hakkını arayan sağlık personelinin yasal işlemle tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek tepki gösteren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası konuyla ilgili 29 Ağustos tarihinde basın açıklaması yapacağını açıkladı. Hakları gasp edilen ve haklarını aradıkları için tehdit edilen sağlık çalışanları, “Hak aramak suç değil, hastane yönetimi tarafından işten atılmakla tehdit edilmek suç” diyerek basın açıklamasına destek çağrısında bulundu.
https://www.birgun.net/haberdetay/capatipfakultesidekanligindanskandalyazihakkiniarayanpersoneleuyariadialtindatehdit227553.html
MEB raporu yayımlandı: Hafızlığa, ezan okumaya 4 milyar 255 milyon TL harcandı!127 izlenme
Türkiye'de kriz yok diyen AKP'li Sorgun'dan skandal intihar açıklaması! "İntiharlar" yalnızca ekonomik değil!47 izlenme
AKP’nin yüzde 70 oy aldığı Malatya’da upuzun ekmek kuyruğu!39 izlenme
Kanal İstanbul'a mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı: "Hukuken çökmüştür"6 izlenme
Talan sırası Sakin Şehir'de! Gökçeada’da maden tehdidi!78 izlenme
Adres yine tanıdık! TÜİK'in 32 milyonluk ihalesi AKP’li isme gitti19 izlenme
CHP'nin mitinginde konuşan çiftçinin sözleri gündem oldu: "Turpunan şalgamınan devlet idare edilmez!"23 izlenme
Hakkında 2 yıl hapis cezası talep edilen İmamoğlu konuştu "Bizim gündemimiz yoksulluktur, fakirliktir."68 izlenme