Özgür Özel'in mahkeme kararıyla CHP'den uzaklaştırılmasının ardından verdiği yeni parti kararı sadece Türkiye'de değil dünyada da yankılandı. Uluslararası medya bu gelişmeyi Erdoğan'a meydan okuma olarak duyurdu.
En dikkat çekici analiz İngiliz Financial Times'tan geldi. Türk muhalefet lideri Erdoğan'a karşı ayrılıkçı parti kuruyor manşetin atan gazete güncel anketlere işaret etti.
Financial Times 'Bugün seçim olsa Özel'in partisi AKP'yi rahatlıkla geçer' yorumunu yaptı. Gazete bu kopuşu 1946'da CHP'den ayrılıp iktidara gelen Adnan Menderes'in Demokrat Parti hareketine benzetti.
Reuters ise Atatürk'ün asırlık partisinden büyük bir seçmen ve vekil gücü yaşanacak dedi. Ancak haberde muhalefetin bölünmesi kısa ve orta vadede Erdoğan'ın işine yarayabilir uyarısı da vardı.
Associated Press ve Deutsche Welle'nin odağında ise mahkeme kararına duyulan öfke vardı. AP Kılıçdaroğlu'nun dönüşünün tabanda infial yarattığını, yeni partinin mecliste açık ara ana muhalefet konumuna yükseleceğini yazdı. Deutsche Welle ise İmamoğlu'nun hapiste olmasına dikkat çekerek Özel'in kitleleri sokağa dökebilme gücüne vurgu yaptı.
Alman Der Spiegel dergisi ise çok konuşulacak bir yoruma imza attı. Dergi mahkemenin göreve getirdiği Kılıçdaroğlu için zayıf bir politikacı ve Erdoğan'ın tercih ettiği rakip ifadesini kullandı.
Yunan Katimerini gazetesi de yaşanan hukuki baskıların piyasaları sarstığını ve demokrasi endişelerini körüklediğini yazdı.
Avrupa Demokratlar Partisi yayınladığı mesajla özel ve hapisteki İmamoğlu'na destek verdi. Mahkeme kararını demokrasiye ağır bir saldırı olarak nitelendiren bildirideki asıl dikkat çeken ise isim verilmeden Kılıçdaroğlu'na yapılan göndermeydi. Avrupalı demokratlar kişisel gücünü demokrasiye tercih eden korkak liderlerin suç ortaklığı ifadesini kullanarak tarihin herkesin durduğu yeri yazacağını vurguladı.
Sözcü
Oğlunu kaybeden baba, Eylem Tok'a seslendi: "Gelin adalete teslim olun"
Rezan Epözdemir davasında tanık ifadesi ortaya çıktı: 150 bin dolara tahliye iddiası
CHP'den Diyanet'e Atatürk tepkisi: "Yazıklar olsun"
'Telefonu çıkar' deyince ağzına telefon sokulan koyu AKP'li bin pişman! "Dini alet edindi bizi kandırdı. Bize öyle bir kazık koydu ki çıkmaz bir kazık. Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim"
Sedat Peker'in yarısını paylaştığı fotoğrafın tamamı ortaya çıktı: Çekildiği yer şoke etti!
Kadın teröristin hem yaşayıp hem çalıştığı atölye görüntülendi
Diyanet'in bütçesi 119 üniversitenin bütçesinden fazla!
Hazinenin hortumları müteahhitlere bağlandı: 3 yıllık yatırıma 25 yıl garanti!
CHP’den ‘MuazZam’ sergi
Sağlık Bakanı açıkladı: 5.299 yeni vaka tespit edilirken, 37 kişi hayatını kaybetti, 4.446 kişi de sağlığına kavuştu!
Şeker fabrikalarının arsaları satılıyor!
Rize Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: "Sarayın aparatı olarak duran kayyumdan gelecek hiçbir karara uymayoruz ve tanımıyoruz"
‘IMF’ye borç verdik’ söyleminden ‘dost ülkelerden borçlandık’a geçildi!
TOKİ’nin yönettiği Emlak Konut, cami yaptırma derneğine 5 milyonluk bağış yaptı!