2021 Yılı Yatırım Programı, iktidarın yükseköğretim alanına bakışını gözler önüne serdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen 54,6 milyon TL’lik yatırım bütçesi, 119 üniversitenin yatırım bütçesini geride bıraktı. Programa göre, 2021 yılı için “Mesleki ve Teknik Eğitim” başlığı altında toplam 51 proje planlandı.
Projelerin 36’sının Milli Eğitim Bakanlığı’na, beşinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait olduğu kaydedildi. Diyanet’e, projelerinde kullanması için 2021 yılı bütçesinden 54,6 milyon TL tahsis edildi.
Programın, “Eğitim Sektörü Yatırımlarının Kuruluşlara Göre Dağılımı” bölümünde “Mesleki ve Teknik Eğitim” başlığının hemen altında, yükseköğretim alanındaki projeler için ayrılan bütçelerin detaylarına yer verildi. Yükseköğretim alanında toplam 673 proje olduğu belirtilirken projeler için ayrılan kaynağın büyüklüğü 5,7 milyar TL ile ifade edildi.
BirGün'de yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 1,7 milyar TL aldığı yükseköğretim proje yatırımları ödeneğinden üniversitelerin payına düşen bütçe Diyanet’in mesleki ve teknik eğitim projeleri için ayrılan bütçenin altında kaldı. Diyanet, 54,6 milyon TL’lik mesleki ve teknik eğitim yatırım bütçesi ile 119 üniversitenin yatırım bütçesinden daha fazla para aldı.
Diyanet, eğitim yatırım ödeneği ile 119 üniversiteyi sollarken yalnızca beş üniversite Diyanet’i geçti. Diyanet’ten daha fazla ödenek alan üniversiteler Boğaziçi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa, Marmara Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi oldu.
Üniversitelerin ödenekleri
Diyanet’e, mesleki ve teknik eğitim yatırımları için ayrılan 54,6 milyon TL’den daha az yatırım bütçesi alan bazı üniversiteler ve ödenekleri şöyle sıralandı:
Ankara Üniversitesi: 30,9 milyon TL
Ege Üniversitesi: 41,2 milyon TL
İstanbul Teknik Üniversitesi: 45,9 milyon TL
Yıldız Teknik Üniversitesi: 35,8 milyon TL
https://halktv.com.tr/diyanetinbutcesi119universiteninbutcesindenfazla450115h
Deniz Zeyrek zamların ardındaki gerçeği açıkladı: 'Onların yedikleri hurmaların bedelini ödüyoruz!'47 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı "1144 define arama izni verildi, hiçbir şey bulunamadı"183 izlenme
Bakanlık dayanamadı açıklama istedi! Kızılay'da milyonlarca liralık satışlar tek tek ortaya çıktı29 izlenme
İskilipli Atıf anmasına katılan kaymakam Alevi kurumuna atandı45 izlenme
Hükümet AKP'li belediyelerin bıraktığı borca dayanamadı322 izlenme
Borsa İstanbul için flaş iddia! Reuters: Avrupalılar Borsa İstanbul’dan çıkıyor101 izlenme
İki ilde ateş çemberi! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı19 izlenme
Türkiye'deki milyonerlerin hesabındaki döviz, 75 milyar arttı!150 izlenme