2021 Yılı Yatırım Programı, iktidarın yükseköğretim alanına bakışını gözler önüne serdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na verilen 54,6 milyon TL’lik yatırım bütçesi, 119 üniversitenin yatırım bütçesini geride bıraktı. Programa göre, 2021 yılı için “Mesleki ve Teknik Eğitim” başlığı altında toplam 51 proje planlandı.
Projelerin 36’sının Milli Eğitim Bakanlığı’na, beşinin ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na ait olduğu kaydedildi. Diyanet’e, projelerinde kullanması için 2021 yılı bütçesinden 54,6 milyon TL tahsis edildi.
Programın, “Eğitim Sektörü Yatırımlarının Kuruluşlara Göre Dağılımı” bölümünde “Mesleki ve Teknik Eğitim” başlığının hemen altında, yükseköğretim alanındaki projeler için ayrılan bütçelerin detaylarına yer verildi. Yükseköğretim alanında toplam 673 proje olduğu belirtilirken projeler için ayrılan kaynağın büyüklüğü 5,7 milyar TL ile ifade edildi.
BirGün'de yer alan habere göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 1,7 milyar TL aldığı yükseköğretim proje yatırımları ödeneğinden üniversitelerin payına düşen bütçe Diyanet’in mesleki ve teknik eğitim projeleri için ayrılan bütçenin altında kaldı. Diyanet, 54,6 milyon TL’lik mesleki ve teknik eğitim yatırım bütçesi ile 119 üniversitenin yatırım bütçesinden daha fazla para aldı.
Diyanet, eğitim yatırım ödeneği ile 119 üniversiteyi sollarken yalnızca beş üniversite Diyanet’i geçti. Diyanet’ten daha fazla ödenek alan üniversiteler Boğaziçi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul ÜniversitesiCerrahpaşa, Marmara Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi oldu.
Üniversitelerin ödenekleri
Diyanet’e, mesleki ve teknik eğitim yatırımları için ayrılan 54,6 milyon TL’den daha az yatırım bütçesi alan bazı üniversiteler ve ödenekleri şöyle sıralandı:
Ankara Üniversitesi: 30,9 milyon TL
Ege Üniversitesi: 41,2 milyon TL
İstanbul Teknik Üniversitesi: 45,9 milyon TL
Yıldız Teknik Üniversitesi: 35,8 milyon TL
https://halktv.com.tr/diyanetinbutcesi119universiteninbutcesindenfazla450115h
Gıda fiyatları dünyada 26 ayın en düşük seviyesine indi, Türkiye’de 34 aydır artıyor23 izlenme
İstanbul raporu: Kırmızı et ve yağ alınamıyor34 izlenme
Atatürk büstüne saldıranların ifadesi ortaya çıktı: "Kadir Mısıroğlu'ndan etkilendik"33 izlenme
Radyoevi de mi devredilecek?94 izlenme
Milyarları müteahhide ulaştırmanın bütçesi23 izlenme
Uğur Dündar, SBK iması içeren tweetlere fena patladı! 'Yılmaz Özdil cenazeme gelmesin! Ayıp değil mi, utan be utan! Yazıklar olsun sana, yerin dibine gir! Karşıma çıkarsan fena yaparım!'90 izlenme
AKP’li vekil Erdoğan’ı peygamberlerle kıyasladı!145 izlenme
Tank palet fabrikasının satışından kötü kokular geliyor!436 izlenme
CHP’li vekil ortaya çıkardı: Bakkallardan sonra şimdi de eczanelerde başladı! Tek tek isimler yazılıyor...
Bir aileyi yok eden esnaf suç makinesi çıktı
Et kuyruğundaki vatandaştan ıstakoz isyanı: "Biz sabah 05.00’den beri karanlıkta burada bekliyoruz, kendileri ıstakoz yiyor"
İmamoğlu operasyonunun faturası yurttaşa kesildi! Belediye kreşlerinde hizmetler durdu