Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'ın darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi'yi Türkiye'ye davet etti.
Açıklama, Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen tarafından yapıldı.
ERDOĞAN SİSİ'Yİ TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ
Milli Gazete'den Muhammed Özdemir'in haberine göre, Russia Today'in (RT) Arapça servisine konuşan Şen " Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’yi ziyaret etmesi için Sisi’ye davet gönderdi.
Mısırlıların Erdoğan’ı Mısır'da görmeyi istediklerini biliyorum.
İki lider görüşmenin yerini belirleyecekler. Görüşme Ankara ya da Kahire’de gerçekleşecek." ifadelerini kullandı. Şen, açıklamalarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

NELER YAŞANMIŞTI
Mısır’da Temmuz 2013’te seçimle gelen Müslüman Kardeşler’den Muhammed Mursi, darbeyle görevinden alınıp hapse atılmıştı. Yerine darbenin askeri lideri Sisi gelmiş, Türkiye bunun üzerine ülkedeki elçisini çekerek Mısır’la ilişkisini koparmıştı.
Erdoğan, Sisi’yi defalarca hedef almış, 2019’da Sisi’yle aynı masada bulunmamak için BM Genel Kurulu’ndaki resmi yemeğe katılmamıştı. Erdoğan, bu tavrını “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” sözleriyle savunmuştu.
İkili 20 Kasım’da, 2022 Dünya Kupası vesilesiyle Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine Katar’a gitmişti. Başkent Doha’da Al Bayt Stadı’ndaki resepsiyonda liderlerle bir araya gelen Erdoğan, Sisi’yle de el sıkışıp ayak üstü sohbet etmişti.
Bu gelişmeden sonra iki taraftan da ilişkilerin geliştirileceği yönünde mesajlar gelmişti.
Yeniçağ
FETÖ elebaşının ölüm haberini alan şehidin ailesi oğullarının mezarına gitti: "Oğlum, hain geberdi"
AKP'li Trabzon belediyesi 'vatandaş manzara izlesin' diye milyon liralık köprü yapmış !
92 icra dosyası ve 20 milyon lira borcu bulunan AKP Elbistan Adayı Abdullah Yener'i destekleyenlere vatandaştan tepki: "Bu adamın borcunu mu ödeyeceğiz biz?"
Bir ÇEDES skandalı daha: Çocuğun eline bıçak verip maket hayvanı kestirdiler!
İBB’nin ihale cinliği!
Almanya'dan Osman Kavala adımı: Türk büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrıldı
Son araştırmada AKP'yi zora sokacak sonuç!
Bakan Koca açıkladı: 22.345 yeni vaka tespit edilirken, 118 kişi hayatını kaybetti, 32.364 kişi sağlığına kavuştu!
Müslüme'nin gözaltındaki ailesi hakkında yeni gelişme
Sedat Peker'den yeni ifşalar!
Erdoğan'a büyük şok: Fark açılıyor, ikinci turda da kaybediyor!
Ümit Özdağ: Erdoğan, halka psikolojik operasyon yapıyor
İstanbul Esenyurt’ta bir mağazanın indirimdeki ürünlerini almak isteyen kadınlar arasında saç saça baş başa kavga çıktı
Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan uzlaşı mesajı