İstanbul'da yaşayan Ali Yılmaz, gazeteci Sedef Kabaş'ın yargılandığı davada tahliye edilmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden "geçmiş olsun" dedi. Yılmaz paylaşımında, "Evet, Çerkes Atasözü. Öküz saraya girince kral olmaz ama saray ahır olur" diye de yazdı. Gözaltına alınan Ali Yılmaz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yılmaz, emniyet ifadesinde, paylaşımının kesinlikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olmadığını belirterek, "Kimseye karşı hakaret kastım yoktur. Suçsuzum" dedi.
YENİDEN GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLANDI
Ancak savcının itirazı üzerine Yılmaz, yeniden gözaltına alındı. Küçükçekmece 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 14 Mart'ta tutuklanan Yılmaz, Silivri Cezaevi'ne konuldu. Tutuklama kararında, "Adli kontrol hükümlerinin yeterli denetimi sağlamayacağı", "atılı suçun ceza miktarı karşısında tutuklama tedbirinin ölçülü olduğu" belirtildi. Ali Yılmaz, hakimlik ifadesinde ise şunları kaydetti:
"Ben 70 yaşındayım. İlk defa mahkeme karşısına çıktım. Twitter'da üç bin takipçim var. Takipçilerim Sedef Kabaş'ın neden tutuklandığını bana sormuşlardı. Ben de onları aydınlatmak için açıklama yaptım. Bu açıklamayı yaparken Sedef Kabaş'ın sözlerinin bir Çerkes atasözü olduğunu yazdım. Kesinlikle devlet başkanına hakaret etme kastım ve niyetim yoktur. Tansiyon ve kalp hastasıyım. Polis memurları kapıma geldiğinde ilaçlarımı dahi almadan çıktım."
Ali Yılmaz'ın gönüllü avukatlığını yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır, tutuklama kararına itiraz ettiğini söyledi. Olayda tutuklama şartlarının olmadığını kaydeden Bakır, şu eleştirilerde bulundu
"Bir zamanlar şiir okuyup bundan mağduriyet yaşadığını iddia edenler bugün atasözleri üzerinden insanları tutukluyor. Atasözü genel tabirdir. Herkes ima edilerek kullanılabilir. Devlet başkanı veya başka bir siyasi erke hakeret suçunu oluşturmaz. Sadece Sedef Kabaş'ın aleniyet kazanmış bir paylaşımını kendisi paylaşmış. Tutuklamayı gerektirecek bir durum yok. Tutukluluk kararı da orantılı değildir."
(DW Türkçe Alican Uludağ)
5 yaşındaki çocuğa cinsel istismar skandalında akılalmaz karar44 izlenme
İmamoğlu'ndan TRT'ye çok sert tepki! "86 milyonun parası haram zıkkım olsun"20 izlenme
Zamlara isyan eden AKP'li hâlâ sorunu tam anlayamamış 'Neredeyse pişman olacağım AK Parti’ye oy verdim diye. Zamlar yüzünden sevincimiz kursağımızda kaldı'64 izlenme
Ankara'nın yarısına sahipti: Turgut Altınok gitti CHP'li belediye araştırdı, 6 dosyası savcılıkta26 izlenme
FETÖ'cü tespitinde görevli yüzbaşı da FETÖ'cü çıktı!101 izlenme
Emeklinin geldiği nokta: "İnsansın canın istiyor, tek tek vermiyorlar"42 izlenme
Ukrayna tarafından düşürülen Rus ordusunun Su-35 savaş uçağının ve pilotunun görüntüleri yayınlandı!94 izlenme
Gıdayı bu kez enerji çarpacak! Enerji kesintileri raflardaki gıda çeşitliliğini azaltıp, fiyatları artıracak64 izlenme