AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında konuştu.
Erdoğan "Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Malvarlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Benim söylediğim, ekonomik olarak da baskı alınmaya çalışıldığı şu dönmede yerli ve milli duruş sergilenmesi gerektiği. İşadamlarımız bugünlerde sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak?" dedi.
Erdoğan konuşmasından satırbaşları:
"Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde işadamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?"
Sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasına yönelik bir talimatım söz konusu değil.
Yatırım için değil ülkesine güvenmediği için parasını yurt dışına götürene sitemimi dile getirdim. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.
Türkiye serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülke. İsteyen herkesin yurt dışına parasını çıkarma hakkı var.
'ÖNEMLİ OLAN İNSAN OLMAKTIR'
Ülkemizde geçmişte, yoksulluğun gönüllerimizde ve zihinlerimizde yol açtığı yaralar, her alan gibi engellilerimizi de etkilemiştir. : Asıl olan engelli veya engelsiz olmak değil, insan olmaktır, Adem olmaktır. İnsanı Eşrefi mahlukat olarak kabul eden bir medeniyetin insanlar arasında ayrım yapması mümkün mü? İyiliği gösterişte, adaleti yollarda, sevgiyi sosyal medyada arayanlar medeniyetimizin derin sırrına eremezler.
https://www.birgun.net/haberdetay/erdoganisteyenherkesinyurtdisinaparasinicikarmahakkivardir193923.html
Biden dört yıl önce Erdoğan’a böyle sarılmış!133 izlenme
AKP'li vekil Zülfü Demirbağ, geçim derdindeki milletle adeta dalga geçiyor! 'Eti kiloyla değil gramla, meyve ve sebzeyi de taneyle alın!'53 izlenme
Cilt Tonunu Beyazlaştırmak için Doğal Yöntemler27 izlenme
İYİ Parti'de bir istifa daha! Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun istifa etti19 izlenme
İmamoğlu’ndan, Alevi yurttaşlara yönelik ayrımcılığa tepki: "Hep birlikte tarihe gömeceğiz"17 izlenme
Yargıtay Başkanı’ndan itiraf gibi ‘istinaf’ açıklaması: Adaletsizliğe yol açtı97 izlenme
Eski Kültür Bakanı'yla Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'nın kavgası yargıya taşınıyor7 izlenme
Yurttaş borcunu ödeyemiyor!49 izlenme
Narin cinayetinde biyolojik bulgu çalışmaları ortaya çıktı
Seçil Erzan’ın kırdığı telefondaki Arda Turan'la mesajlaşmaları ortaya çıktı: "Sana imzasız kayıtsız 15 milyon dolar nakit akışı sağladım"
Kanser eden ürünleri açıklayan bilim insanı Bülent Şık'a hapis cezası!
Zehir zemberek konuştu! Muharrem İnce: Erdoğan’ın suç ortağı ve kardeşi Abdullah Gül…