Kocaeli’de, 100’üncü Yıl Atatürk İlkokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan 33 yaşındaki Meltem Solak, çocuğuna vurduğunu öne süren 36 yaşındaki veli Ö.E. tarafından darbedildi. Taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Veli Ö.E. hakkında ‘Kamu görevlisine karşı basit yaralama’ suçundan 5 taksitle 1680 TL adli para cezası kararı veren mahkeme, sanık hakkında 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.
Alınan bilgiye göre Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi'ndeki 100’üncü Yıl Atatürk İlkokulu'nda ücretli öğretmenlik yapan Meltem Solak, 30 Mayıs’ta okulun bahçesinde çocuğuna vurduğu iddiasıyla veli Ö.E. tarafından önce sözlü saldırıya uğradı, ardından da darbedildi.
Araya giren öğretmenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptığı ihbar üzerine okula polis ekipleri yönlendirildi. Polisin, Körfez Devlet Hastanesi'ne götürdüğü Meltem Solak, darp raporu alıp ardından emniyete giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Ö.E. isimli veli, gözaltına alındı. Ö.E. de darbedildiği gerekçesiyle Solak’tan şikayetçi oldu.
Öğretmen Solak, emniyetteki ifadesinde, "Okulun bahçesindeyken öğrencimin annesi, 'Sen benim çocuğuma vuramazsın' şeklinde bağırarak üzerime yürüdü. Ben de öğrencinin okuldayken arkadaşının boğazını sıktığını, bu yüzden sadece uyardığımı ve elimdeki defterle sırtına yavaş bir şekilde dokunduğumu, kesinlikle vurmadığımı söyledim. Ancak veli bana inanmadı ve 'Sen benim çocuğuma nasıl vurursun', 'Sen kimsin de benim çocuğuma dokunursun' şeklinde yüksek sesle bağırarak iki eliyle göğsümden itti. Ben de kendimden uzaklaştırmak için onu ittirdim. Akabinde benim kollarıma tırnaklarını geçirdi ve tekme attı" dediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı tarafından Ö.E. hakkında ‘Kamu görevlisine karşı basit yaralama’ suçundan iddianame hazırlandı. Öğretmen Meltem Solak hakkında ise 'Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar' verildi. Veli Ö.E., savcılıkta verdiği ifadede öğretmenin oğluna vurduğunu duyması üzerine okula gittiğini, orada öğretmen Solak ile karşılaştıklarını söyledi. Öğretmene oğluna neden vurduğunu sorması üzerine öğretmenin iddiaları reddettiği ve o sırada tartıştıklarını söyleyen Ö.E., öğretmenin kendisine çok yaklaştığı için ittiğini, ayrılacağı sırada da Solak’ın kendisine vurduğunu, bunun üzerine kendisinin de öğretmene vurduğunu söyledi. Savcı, Ö.E.’nin ‘Kamu görevlisine karşı basit yaralama’ suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Körfez 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Solak ve avukatı, veli Ö.E.’nin cezalandırılmasını talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme, Ö.E.’nin ‘Kamu görevlisine karşı basit yaralama’ suçundan 5 taksitle ödeme kaydıyla 1680 TL adli para cezası verdi. Mahkeme, sanık hakkında 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.
Sözcü
İlkokulda skandal görüntüler! 1’inci sınıf öğrencisini azarlayan öğretmen 'Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?'68 izlenme
CHP'nin "128 milyar dolar nerede" kampanyasına katılan MHP'li başkanın evine polis baskını!97 izlenme
Artışı gizleyemediler: AKP, işsiz ordusu yarattı31 izlenme
Cemil Çiçek'ten Erdoğan'a: İstanbul'un silüetini Amerika mı bozdu?432 izlenme
İmamoğlu video paylaştı: 19 Mart darbesi nasıl yapıldı?23 izlenme
Lisede skandal: Öğretmen, Atatürk'e ağzına geleni saymış!70 izlenme
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kapı kapı gezip vatandaşın derdini dinledi: "Seçimde çok büyük bir değişim olacak!"32 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı'dan flaş Fatih Altaylı iddiası! Tutuklanacağı tarihi söyledi33 izlenme