Van’da corona virüsü tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca Mahallesi’nde, sağlık ekiplerince başlatılan çalışmalar sürerken vaka sayısının 51’e yükseldiği öğrenildi.
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında, Van’ın sağlık durumu ve yapılması planlananlar masaya yatırıldı.

MÜCADELE ZORA GİRDİ
Valilik’te gerçekleştirilen toplantıda öncelikli olarak corona virüsü (Covid19) pandemisi ile mücadele ele alındı. Toplantıda konuşan Vali Bilmez, Van’da corona virüsü tedbirleri kapsamında çok iyi çalışmalar yürütüldüğünü, denetimlerin çok sıkı tutulduğunu, ancak bazı vatandaşların tedbirsiz ve sorumsuzca davranmalarının bu iyi gidişatı engellediğini söyledi.
Vali Bilmez şöyle konuştu:
* Koronavirüsle mücadele kapsamında başta hastanelerimiz, sağlık çalışanlarımız ve diğer kurumlarımız iyi bir koordinasyon içerisinde başarılı çalışmalar yürüttü. Ancak özellikle bazı vatandaşlarımızın sorumsuzca davranmaları mücadelemizi zora soktu.
ADIMLAR ÖTELENDİ
* Son olarak Ortanca Mahallesi’nde yasak olmasına rağmen vatandaşlar taziye kurdu.
* Taziye bağlantılı koronavirüs testi pozitif çıkan vaka sayımız da kısa sürede 51’e yükseldi.
* Bu vakalar toplum sağlığımızı tehdit eder hale geldi. Bundan dolayı normalleşme süreci için atacağımız adımları ötelemek zorunda kalacağız.
* Bu vatandaşlarımız sadece kendi sağlıklarını değil, toplumun sağlığını da tehlikeye atıyorlar. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz.
* Taziye kuran, mevlit okutmak için bir araya gelenleri 155 polis ve 156 jandarma hatlarımıza bildirsinler. (DHA)
Bursa’da Millet İttifakı’nın seçim afişlerini parçaladı! O anları ‘Sonuna kadar Erdoğan’ notuyla sosyal medyada paylaştı48 izlenme
İYİ Partili Kıdık'tan Akşener'e: "Biz 'Ana'ya güvendik ama..."29 izlenme
Rus gazeteden çarpıcı iddia: "Moskova'yı kana bulayan saldırganlar emirleri Türkiye'deki örgütten aldı"51 izlenme
Fatih'te sahte içkiden ölen kişinin tekel bayisinden alışveriş yaptığı anlar güvenlik kamerasında28 izlenme
Yeni merkez bankası yönetiminin ilk kararı TL zorunlu karşılıklara faiz uygulanması oldu24 izlenme
İsrail-İran çatışmalarında üçüncü gün: Demir Kubbe delindi, İsrail'de ölü sayısı 13'e çıktı32 izlenme
Batman’da sıcak çatışma! İki askerimiz şehit oldu157 izlenme
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan: "Biz onardık, biz sahip çıktık. Şimdi 15 günde boşaltın diyorlar. Bu hukuksuzluğa karşı Türk vatandaşlarına Yerebatan Sarnıcı girişini 1 TL yapıyoruz"16 izlenme
Ahlatçı, Erdoğan ve Maduro arasındaki altın diyaloğunu ifşa etti
Ankaralılar Büyükşehir Belediyesi'nin önüne akın etti
6 Şubat depremlerinde krediyle aldığı evi yıkılan Hacı Ali Erkmen: “Sekiz yıl boyunca olmayan evin kredi taksidini ödeyeceğim”
CHP'den istifa etmişti! Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Cebeci AKP'ye katıldı