Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yerköy Şubesi mülkiyetindeki beş taşınmazın satışa çıkarıldığı öğrenildi. Resmi Gazete’de yayımlanan Gayrimenkul Satış İlanı’na göre TMO, biri Yozgat’ın merkezinde olmak üzere, Yerköy, Şefaatli ve Sorgun’daki beş taşınmazının satışı için harekete geçti.
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün, “Sadece buğday ithal eden ve kendi siloları boş dururken özel şirketlerin lisanslı depolarına hububat alımı yaptıran” bir kuruma dönüştürüldüğünü ifade eden CHP’ Milletvekili Ali Keven, karara tepki gösterdi.
“MİRASYEDİ EVLAT GİBİ”

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven
Keven, lisanslı depoculuğun ticari bir faaliyet yürütülebileceğini ancak bunun TMO’nun devreden çıkarılmasını gerektirmediğini kaydederek şunları söyledi:
“Adım adım tasfiye edilen TMO şimdi de elinde ki taşınmaz tesisleri satışa çıkarıyor. Yozgat Yerköy Şube Müdürlüğü’ne bağlı Osmanpaşa, Sarıkent, Doğankent, Saray ve Sekili tesislerine ait taşınmazlarının satışı için ihale ilanı yayımladı. Toplamda 27 bin ton kapasiteli çelik siloları içinde bulunduran bu tesisler ne yazık ki 13 Kasım’da yapılacak ihaleyle satılacak. Bu satışın ardından sıra daha büyük tesislerin satışı gündeme gelecek. Çiftçinin kara gün dostu olan bir kurumu mahvettiniz. Mirasyedi hayırsız evlat gibi Cumhuriyetin kurduğu bütün fabrikaları, bütün kurumları sattınız. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden sonra sıra nereye gelecek?”
https://www.birgun.net/haber/tmoyaait5tasinmazsatilacak322499
Emekliden zam yorumu: Kıskanıyorum… Nasıl geçineceğiz?93 izlenme
Kuran kursunda çocukları demir sopayla darp eden şahıs serbest bırakıldı!34 izlenme
Yolda yürüyen çarşaflı kadın tekel bayi önünde duran bira kasalarını eliyle iterek devirdi!52 izlenme
Üreticiyi ithalatla batıracaklar10 izlenme
İmamoğlu "Kamuoyundan gizlemek zorunda kalmıştım" diyerek paylaştı: "Zindanda bir haftadır iki misafirim var"29 izlenme
Diyanet tarikatları resmileştiriyor! Şeyhler Meclisi geliyor!1387 izlenme
AKP'li vekil halkı 200 bin lira vererek kayak yapmaya çağırdı18 izlenme
Serhan Asker'den tarihi konuşma: "Gündem memurun, en düşük emekli aylığının 14 bin lira olmasıdır. Asgari ücretin 22 bin, kiranın 30 bin lira olmasıdır. Biz korkmayız"33 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kaçaklarla ilgili tarihi karar!
Çorlu Tren Katliamı duruşmasının görüldüğü gün TCDD Genel Müdürüne milyarlık ihale: Cezalandırılmayıp ödüllendirildi
Çiftlik Bank adlı internet sitesiyle on binlerce insanı dolandıran Mehmet Aydın'ın, Uruguay'da geçici kimlik kartı aldığı ortaya çıktı!
Kaçak kazıda yakalanan sahte mehdi ve müritlerine kelepçe!