KOBİ ziyaretleri öncesinde Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Sertel, Türkiye ekonomisinin son 18 yılda geldiği olumsuz tablonun en net göstergesinin, genç işsizlik oranları ve genç işsizlerin başka ülkelerde yaşamak istemesi olduğunu ifade etti.
Sertel, “Erken seçim tartışması var. Erken seçimi yönetici istemiyor, Türkiye’nin yönetilemediğini gören sanayici, Türkiye’nin yönetilemediğini gören emekli, Türkiye’nin yönetilemediğini gören ve çare arayan tarım kesimi, çiftçi, işçi, işsiz, binlerce, onbinlerce üniversite mezunu işsizimiz istiyor. En acı olan Türkiye’de yapılan kamuoyu araştırmalarında Türk gençlerinin yüzde 64’ünün fırsat olursa yurt dışına çıkmak istediği ve başka bir ülkenin vatandaşlığına geçme talebidir. Çaresizlik gençlerimizin umudunu kırmıştır. En ağır olan budur. AK Parti’ye oy verdiğini söyleyen gençliğin içinde de bu oran yüzde 47’dir, İçimizi acıtan budur, Türkiye 18 yılda bu noktaya getirilmiştir” dedi.
“MHP’NİN KAMPANYASI İBRET VERİCİDİR”
MHP’nin ‘askıda ekmek’ kampanyasının da Türkiye’nin ekonomik durumunun göstergesi olduğunu kaydeden Sertel, “Bizim geleneklerimizde, göreneklerimizde kendisi zor durumda da olsa birini doyurmak vardır. Temel felsefemiz budur. Bu kampanyaların, Türkiye’nin geldiği noktayı göstermesi açısından bu kampanyalardan ibret alınması gerektiğini ve ok iç acıtıcı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
https://abcgazetesi.com/akpyeoyverenlerinyuzde47sibaskaulkevatandasiolmakistiyor363719
Sedat Peker'in 73-74-75'inci twitlerindeki sır ortaya çıktı! Arka arkaya okununca mesaj anlaşılıyor113 izlenme
Erdoğan'a yakın isim AKP'den istifa etti!321 izlenme
Hayat kısa Saray harcıyor: Erdoğan'dan müteahhitlere günlük 352 milyon TL!38 izlenme
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı21 izlenme
Vekilin yeğenine alenen peşkeş çekmişler: Askeri mont yolsuzluğu37 izlenme
Çocuklara 'şort giymeyin' diyen öğretmen hakkında suç duyurusu32 izlenme
İşte ekonomik çöküntünün sonucu: Anne ve babası bu çocuğu terk etti43 izlenme
İYİ Parti'den çok konuşulacak video! 'Zampiyonlar Ligi'51 izlenme
Kılıçdaroğlu'na tam 746 bin lira ceza! O belgelerde ne vardı hatırlayalım...
AKP’li vekilden CHP’ye hakaret! "Koli basili kafalılar"
Katarlılar bitti sıra Bahreynlilerde! Türkiye'nin ilk tatil köyü satıldı!
TCDD de satışa çıkıyor! Satılması için bakın hangi kılıfı buldular?