Altay, “Jeotermal Kaynakların Kümülatif Etki Değerlendirmesi Projesi” kapsamında, Germencik ilçesindeki Türk Burcu Parkı’nda gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, enerjiye değil, insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimine karşı olduklarını belirtti.
Aydın’da üretimde 35 jeotermal enerji santralinin olduğunu kaydeden Atay, şöyle konuştu:
“Biraz daha jeotermal enerji santrali kurarsanız biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Benim ilçe sınırlarım içerisinde kimseye tavsiye etmiyorum, sakın santral ruhsatı alınmasın. Bunun yapılmaması için her türlü çabayı gösterecek bir kamu görevlisiyim. Bunu bir tehdit olarak değil, yaşama isteğimiz olarak algılayın. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Uzman arkadaşlarımız, profesörler içinizden biriniz çıkıp da ‘jeotermallerden çıkan gazlar insanlığa ve doğaya zarar vermiyor’ diyebiliyorsa sözlerimi geriye alıyorum. Eğer demiyorsa yaşam hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz.”
Proje Koordinatörü Gaye Devrim Şener de proje kapsamında çeşitli alanlardan 25 uzmanın bir araya geldiğini, uzmanlar olarak Büyük Menderes ve Gediz Havzası’nda yer alan jeotermal kaynakların etkilerini değerlendireceklerini ve oluşturacakları raporu ilgili kurumlarla paylaşacaklarını kaydetti.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyebaskanindanjeotermalenerjisantralitepkisi4827214/
Devletle işim yok diyen Bilal Erdoğan ne iş yaptığını açıkladı55 izlenme
Başkanvekili AKP'ye geçmişti: Bayrampaşa Belediye Meclisi'nde bir istifa daha: CHP çoğunluğu kaybetti21 izlenme
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’dan Bakan Tunç’a çağrı: "Kızımın artık ruhu huzura kavuşsun"113 izlenme
Bu aktrolün Gürsel Tekin'in minibüsünde ne işi var? CHP'ye demediğini bırakmamış19 izlenme
Diyanet İdlib'deki 'içinde teröristlerin olduğu grup'la anlaşma yaptı! Vatandaşlık bile verilmiş37 izlenme
Dünya çapında İmamoğlu'na destek yürüyüşü: New York ve Paris'le birlikte dünyanın birçok noktasında İmamoğlu'na sloganlar ve yürüyüşle destek verildi76 izlenme
Bilal Erdoğan'dan Meral Akşener'e yanıt: Kendimizi zor tutuyoruz387 izlenme
Üç kızına tecavüz ettiği iddia edilen 'baba' beraat etti!88 izlenme
İbrahim Kahveci AKP'ye seslendi: "Bu dindarlığınız, mülakat odalarına, ihale odalarına niye girmiyor?"
MİGROS'un hırsızlıkla suçladığı işçi mektubu içinizi parçalayacak... 'Çok yoksul bir işçiyim'
2005’teki 200 TL için bugün 28 banknot taşımak gerekiyor
Teşvik, kemer sıkma, borç erteleme geliyor