Altay, “Jeotermal Kaynakların Kümülatif Etki Değerlendirmesi Projesi” kapsamında, Germencik ilçesindeki Türk Burcu Parkı’nda gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, enerjiye değil, insanı, inciri, zeytini ve kestaneyi yok eden vahşi elektrik üretimine karşı olduklarını belirtti.
Aydın’da üretimde 35 jeotermal enerji santralinin olduğunu kaydeden Atay, şöyle konuştu:
“Biraz daha jeotermal enerji santrali kurarsanız biz öleceğiz, kanser olacağız. Siz çok para kazanacaksınız diye biz ölmek zorunda mıyız? Benim ilçe sınırlarım içerisinde kimseye tavsiye etmiyorum, sakın santral ruhsatı alınmasın. Bunun yapılmaması için her türlü çabayı gösterecek bir kamu görevlisiyim. Bunu bir tehdit olarak değil, yaşama isteğimiz olarak algılayın. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz. Uzman arkadaşlarımız, profesörler içinizden biriniz çıkıp da ‘jeotermallerden çıkan gazlar insanlığa ve doğaya zarar vermiyor’ diyebiliyorsa sözlerimi geriye alıyorum. Eğer demiyorsa yaşam hakkımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz.”
Proje Koordinatörü Gaye Devrim Şener de proje kapsamında çeşitli alanlardan 25 uzmanın bir araya geldiğini, uzmanlar olarak Büyük Menderes ve Gediz Havzası’nda yer alan jeotermal kaynakların etkilerini değerlendireceklerini ve oluşturacakları raporu ilgili kurumlarla paylaşacaklarını kaydetti.
AA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/belediyebaskanindanjeotermalenerjisantralitepkisi4827214/
Barış Atay’a saldırı! Beş kişilik grup yerlerde tekmeledi!111 izlenme
Gazeteci Sinan Aygül'ü darp eden korumalar açığa alındı41 izlenme
Rusya’nın Kamçatka bölgesinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi34 izlenme
CHP o atamayı TBMM’ye taşıdı161 izlenme
İddia: Dilan Polat’ın kremleri bal ormanına döküldü38 izlenme
Emekli ikramiyesi zammında masada 2 rakam var40 izlenme
Bilgisayar, telefon desteğinde kriz: Öğrenciler bu cevaplarla karşı karşıya kaldı43 izlenme
İBB müfettişleri ortaya çıkarttı: Pendik Belediyesi'nden İlim Yayma Vakfı’na büyük kıyak!74 izlenme
AKP'li belediye başkanından 140 bin yolcu garantisi verilen teleferik için skandal sözler! "Herkes binebilir ama muhalefet asla"
Polis de jandarma da askeri istihbaratçı da var: Bilgileri MOSSAD'a mı sattılar?
Savaş dört yanı sardı, ekonomistler uyardı: "Cari açık 40 milyar dolara koşuyor, bütçede 1 trilyon liralık dev bir delik açılabilir"
İstanbullular dikkat! AKOM saat verip uyardı: Mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmayın